ČUVENI GLUMAC

Ljubav ne poznaje prepreke: Dik Van Dijk ljubi 46 godina mlađu

Nisam znao da je upola mlađa od mene, kazao je Van Dijk

Par uživa u ljubavi. X

E. T.

3.8.2024

Čuveni glumac Dik Van Dijk (Dick Van Dyke,98) ušao je u hisotirju kao najstariji glumac koji je osvojio nagradu “Daytime Emmy” i to za gostujućeg izvođača u seriji “Days of Our Lives”.

Dobitnik je pet nagrada “Emmy”, ima i nagradu “Tony”, “Grammy” te vlastitu zvijezdu na Stazi slavnih u Holivudu (Hollywoodu).


Legendarni glumac i dalje je do ušiju zaljubljen u svoju 46 godina mlađu suprugu, glumicu Erlin Silver (Arlene). 

Drugi brak

Par je u skladnom braku od 2012. godine, a glumcu je to drugi brak. Prije nje bio je u braku s Mardži Vilet (Margie Willett) od 1948. do 1984. godine. Sudbonosni susret dogodio se iza bine na dodjeli SAG nagrada 2006. godine.

- Nikad u životu nisam prišao nepoznatoj ženi. Ona je prošla pored mene, ja sam skočio i rekao: “Zdravo, ja sam Dik”. Nisam znao da je upola mlađa od mene. Predivno - kazao je svojevremeno.

Uzeo je njeznu vizitkarticu, a potom je i zaposlio, jer je u to vrijeme radila kao vizažistica. Komičar je u svom posljednjem intervjuu za Entertainment Tonight prošlog utorka rekao da im je bilo suđeno da budu u braku 12 godina.

Sreća i strah

- Toliko smo dugo prijatelji da su, kad sam to rekla svojim prijateljima, bili su sretni zbog naše veze, a ja sam se bojala - rekla je Erlin, a Dik je dodao:

- Imao sam sreće što još nisam odrastao - kazao je simpatično.


Erlin i Dik. Screenshot

Zajednički život započeli su godinu dana prije nego što su se vjenčali, kada je Dik imao 86 godina. Svjesni su velike razlike u godinama između njih, ali kako kaže Silver, to im nije važno.

- Nikad nisam upoznala nekog kao što je on. Uvijek je sretan i pozitivan. Uvijek pjeva, a ja nikad ne bih pjevala u javnosti. Zbog njega pjevam. On me nagovorio da pjevam na bini i pjevala sam ispred 1.500 ljudi po prvi put. On je jednostavno najradosnija osoba - istakla je.

Zvijezda serije “Bye, Bye, Birdie” u 98. godini nastavlja provoditi vrijeme sa suprugom i aktivan je u desetoj deceniji. Par je fotografisan početkom juna u opuštenoj šetnji ulicama Los Anđelesa (Angelesa) u Kaliforniji, a u decembru su snimljeni i kako se vraćaju s treninga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.