TEŠKE OPTUŽBE

Anđelina Džoli tvrdi da je Bred Pit pokušava natjerati da šuti o zlostavljanju

Zapravo je Pit bio taj koji je odbio platiti njenu naknadu, navode advokati

Anđelina i Bred tokom ranijih godina dok su bili zajedno. Instagram

E. T.

4.8.2024

Slavna glumica Anđelina Džoli (Angelina Jolie) iznijela je teške optužbe protiv svog bivšeg supruga Breda Pita (Brada Pitta), tvrdeći da je on pokušava natjerati da potpiše ugovor o tajnosti podataka kojim bi prikrio da ju je zlostavljao.

Njih dvoje se već duže vrijeme spore oko francuske vinarije Chateau Miraval, čiji su suvlasnici. On je 2022. tužio Anđelinu jer je prodala svoj udio, tvrdeći da je time prekršila sporazum, prenosi People. U najnovijim sudskim dokumentima njeni advokati navode da prodavanjem svog udjela nije imala namjeru povrijediti Breda kao odgovor na bilo kakvu odluku o starateljstvu nad njihovom djecom.

- Zapravo je Pit bio taj koji je odbio platiti njenu naknadu, osim ako potpišu novi, prošireni ugovor o tajnosti podataka uz garanciju od 8.5 miliona dolara, koji je posebno sastavljen tako da je prisili da šuti o tome da ju je zlostavljao - napisali su.

Zatražila razvod 

Podsjećamo, Anđelina i Bred upoznali su se na snimanju filma “Gospodin i gospođa Smith” 2005. godine, nakon čega su započeli vezu te su je okrunili brakom 2014. Zbog nepomirljivih razlika između njih, kako je glumica navela, zatražila je razvod 2016. godine.


Anđelina Džoli i Bred Pit. Facebook

Razvod je okončan 2019. Ispostavilo se da je par cijelo vrijeme bio u intenzivnoj borbi za starateljstvo. Brad je tražio zajedničko skrbništvo nad djecom, za razliku od Anđelininog insistiranja na isključivom starateljstvu uz koje bi on imao samo pravo posjeta. Rečeno je da je par postigao rješenje 2018., kada je Anđelinina advokatica navela za Reuters da je dogovor o starateljstvu postignut, a potpisali su ga obje strane i sudac. Ipak, pravna bitka se nastavila do danas, uz razne obrate.

Bez odgovora na pozive

Nedavno se njihov sin Paks Džoli-Pit (Pax Jolie-Pitt) zabio električnim biciklom u automobil koji je na raskrsnici stajao ispred njega. Nakon hitne hospitalizacije Bred se jako zabrinuo za Paksa, ali nije ga uspio posjetiti iako je želio.

- Bred je izbezumljen i zabrinut zbog Paksove nesreće, ali ne može doći do njega. Breda jako uznemiri kad god čuje da je jedno od djece povrijeđeno i osjeća se potpuno nemoćnim, jer ne može učiniti ništa. Htio je otići u bolnicu ili ga nazvati. Pokušao je puno puta, ali djeca ne žele odgovoriti na njegove pozive. Ruke su mu vezane - otkrio je izvor za Daily Mail.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.