KRALJEVSKA PORODICA

Katarski princ je najpoželjniji muškarac s Bliskog istoka: Ima svoj Boeing i uživa u pecanju

Kružile su glasine da je šeik Kalifa vjeren

Šeik Kalifa je najmlađi sin bivšeg katarskog emira - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
E. Ag.

8.8.2024


Šeik Kalifa bin Hamad bin Halifa Al Tani je najmlađi sin bivšeg katarskog emira, šeika Hamada bin Kalife Al Tanija i šeike Moze bint Naser.

Član kraljevske porodice odrastao je u najnaseljenijem gradu u zemlji, Dohi, gdje je stekao svoje rano obrazovanje prije nego što je otišao u SAD da nastavi studije.

Rođen u novembru 1991. godine, katarski princ poznat i pod inicijalima KHK, na Instagramu izgleda kao pravi plejboj.

Prati ga više od milion ljudi, a iako nije bio aktivan na platformi od decembra 2022. godine, katarski kraljević ima mnoštvo fan naloga, koji hvale njegov rad, ali i onih koji se više interesuju samo za njegov lik.

Diplomirao je javnu politiku 2015. godine na Univerzitetu Južne Kalifornije u SAD. Također je magistrirao javnu diplomatiju na istom univerzitetu 2017. U 2015. godini, katarski princ se pridružio Snagama unutrašnje bezbjednosti, poznatim kao "Lekhvija".


Zatim se pridružio "Lifdaviji" sa činom oficira, specijalnoj jedinici, koja je djelovala pod Lekhvijom.

Sljedeće godine, od 2015. do 2018, Kalifa bin Hamad je bio uključen u odbrambene službe Katara. Učestvovao je na otprilike 13 kurseva vojne obuke održanih u Kataru, SAD i Francuskoj. Tokom vježbi koje je naučio u vojsci, obučavao se u borbi protiv terorizma, snajperskom dejstvu, gradskoj borbi, odbacivanju i odlaganju eksploziva, strategijama rješavanja problema, slobodnom padu padobranom, kontroli nereda i još mnogo toga.

U martu 2023. Šeik Kalifa je imenovan za ministra unutrašnjih poslova Katara, piše arapski "Bazaar".

Šeik Kalifa je učestvovao i u obezbjeđivanju dva izdanja FIFA Svjetskog klupskog prvenstva 2019. i 2020. preko Operativnog komiteta za bezbjednost i bezbjednost turnira. Godine 2020. imenovan je za člana Savjeta za nacionalnu bezbjednost i za člana Upravnog odbora Vrhovnog komiteta za isporuku i naslijeđe (SC). Imenovan je i za člana nadzornog odbora za prve izbore za Savjet Šure, koji su održani 2021. Iste godine je vodio operacije FIFA arapskog kupa i Svjetskog prvenstva Formule 1.

Hobiji i navodna ženidba

Kao i mnogi članovi kraljevske porodice iz regiona, šeik Kalifa uživa u pecanju. Pored toga, obožava i da putuje, a njegova ljubav prema istraživanju svijeta vidljiva je i iz njegovih ranijih objava na društvenim mrežama.

Od igranja odbojke u londonskom Hajd parku do skijanja u francuskim Alpama, on je bilježio svoje avanture na svom Instagram nalogu dok je putovao svijetom. Prema nekim navodima, posjeduje Boing 767 za koji je iskeširao 250 miliona dolara, a koji je optočen zlatom i ima čak i spavaću sobu i veliki bračni krevet.

Kružile su glasine da je šeik Kalifa vjeren, a govorilo se će se navodno vjenčati sa svojom rodicom u junu 2024. Međutim, nije bilo zvaničnog obavještenja, niti je poznato da šeik ima djevojku.

Ispod TikTok objava koje su špekulisale o vjeridbi, mnoge djevojke su sugerisale da će dan njegove ženidbe biti najtužniji dan za sve katarske djevojke, koje se dive njegovoj ljepoti i smatraju ga najpoželjnijim momkom.

Upravo te djevojke prave videe i fan naloge na mrežama, oduševljene njegovim izgledom, ali ništa manje ni statusom i bogatstvom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.