MY HEART WILL GO ON

Selin Dion optužila Donalda Trampa za neovlašteno korištenje njenog hita

Ova upotreba ili bilo koja slična upotreba nije ni odobrena od strane Selin Dion

Selin Dion. AP

S. Čengić

11.8.2024

Kanadska zvijezda Selin Dion protestovala je zbog toga što kampanja republikanskog kandidata Donalda Trampa neovlašćeno koristi njen svjetski hit "My Heart Will Go On", iz čuvenog filma "Titanik".

Selin Dion i njena izdavačka kuća Soni Mjuzik Entrtejment Kanada protestovali su protiv "neovlašćenog korištenja video snimka, muzičkog nastupa i slike Selin Dion kako pjeva taj hit tokom predizbornog mitinga Donalda Trampa i njegovog kandidata za potpredsjednika Džej Di Vensa u Montani" u petak uveče.

- Ova upotreba ili bilo koja slična upotreba nije ni odobrena od strane Selin Dion - napisao je njen tim na Instagram nalogu pjevačice.

Dion koja pati od sindroma ukočenosti (SPR) i koja nije pjevala uživo od 2020. godine, otvorila je Olimpijske igre 26. jula u Parizu pjevanjem "Himne ljubavi" Edit Pjaf sa prvog sprata Ajfelove kule.

"My Heart Will Go On" je pjesma iz filma Džejmsa Kamerona "Titanik" iz 1997. godine, koja je prvi put objavljena na njenom albumu "Let's Talk About Love", pjesma je postala jedna od najpoznatijih numera u historiji muzike na radiju i televiziji i jedan od najprodavanijih sa 18 miliona primjeraka.

Selin Dion je zahvaljujući ovom hitu osvojila Oskara, Zlatni globus i četiri Gremija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.