VLASOTINAC

Sahranjen scenarista Siniša Pavić: Emotivan govor sina, ispraćen uz pjesmu "A sad adio"

Opelo pokojnom Paviću održala su četvorica sveštenika, a jedan od njih održao je govor

Sahrana Paviću. Kurir.rs

S. S.

17.8.2024

Scenarista i pisac Siniša Pavić sahranjen je danas, 17. avgusta na groblju u Vlasotincu u prisustvu velikog broja ljudi. Govor je održao Vladimir Pavić sin Siniše Pavića, a legendarni scenarista je ispraćen na vječni počinak uz pjesmu "A sad adio". Oko 13.30 sati povorka je krenula ka mjestu počinka Siniše Pavića, piše Kurir.rs.

Opelo pokojnom Paviću održala su četvorica sveštenika, a jedan od njih održao je govor:

- U njegovim mnogobrojnim djelima uvek je postojao onaj jedan čovjek koji je radio čestito i pošteno i nije htio drugačije. Uvijek je prolazio krv i golgotu. Uvijek je na kraju, na zadnjim stranicama knjiga ili epizoda, vaskrsavao. Ja sam u tome vidio ono što je hrišćansko u svim djelima našeg pokojnog Siniše. To je zaista nešto što je obilježilo sva njegova djela. Nama, braćo i sestre, ostaje da se Bogu molimo da ga Gospod sa njegovim darom i talentom i njegovom genijalnoću prihvati u Carstvo nebesko i Carstvo božije.

Sin Siniše Pavića, Vladimir je također održao govor:

- Tata je volio da sve bude sažeto. Hvala vam svima što ste došli. On nije slučajno ovdje proveo posljednje decenije svog života, među vama. Hvala vam što ste došli da se oprostite s njim kao sa čovjekom. Većina vas koji ste ovdje zna ga lično, nevezano za ono što je radio. I prosto znate da je bio dobar čovjek i da je svakoga tretirao jednako i sa svakim ponašao kao da je njemu ravan. Mislim da je tata bio pravi čovjek na pravom mjestu, među ljudima koje voli i među ljudima koje voli je završio svoj život. Njegov omiljeni junak, ko je čitao njegova djela, zna, pita se šta je smisao života i šta je smrt, kaže "smisao života je žrtvovanje za druge i smisao života je ljubav" - rekao je Vladimir.

Na groblju su viđeni Milica Milša i Žarko Jokanović, kao i glumci Eva Ras i Predrag Pepi Smiljković, koji su došli da odaju poštu slavnom scenaristi i piscu koji je stvorio njihove likove koje je obožavao region.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.