NEGATIVNE REAKCIJE

Kontroverzno ponašanje princa Harija: Već dva dana je na stubu srama

Malo po malo našao je način kako da se ženi koju prvi put vidi intimnije približi

Princ Heri i Megan. Facebook

Dž. R.

20.8.2024

Princ Hari (Harry) već dva dana je na stubu srama nakon što je svojim neuobičajenim, kontroverznim ponašanjem izazvao negativne reakcije kraljevskih fanova, piše Telegraf.

Iskoristio nepažnju

Vojvoda i vojvotkinja uživali su u živopisnom plemenskom plesu u Nacionalnom centru za umjetnost Delija Zapata u Bogoti, glavnom gradu Kolumbije, prvog dana svoje četvorodnevne posjete.

Megan je bila fokusirana na ples, dok je princ Hari njenu nepažnju iskoristio da malo "švrlja".

Hari je sjedio između vojvotkinje i Siomare Valentine Sueskun, direktorice Nacionalnog centra za umjetnost - Delija Zapata Olivela Ministarstva kulture, umjetnosti i obrazovanja, a malo po malo je našao način kako da se ženi koju prvi put vidi intimnije približi.

Fokusirana na nastup

Djelovao je rasijano dok je gledao iza sebe i kao da je pokazivao nekome nešto izvan kadra, dok su Megan i Siomara djelovale zadubljeno u šou, zajedno s ostalom publikom. Dok su njih dvije nepomično sjedile, princ Hari je prebacio ruku preko direktoricine stolice. 

Žena nije davala znake da primjećuje njegovo neverbalno ponašanje i govor tijela, a onda je prišla još jedna ženska osoba koja je s Harijem razgovarala nagnuta ka njemu, dok je on sve vrijeme držao ruke na stolici žene do sebe. Siomara nije bila naslonjena, te nije osjetila prinčevu ruku, čemu se on, pretpostavlja se iz date situacije i nadao.

Megan nije zabrinuo neformalni gest njenog supruga, ona je bila fokusirana na nastup i razgovarala je s potpredsjednicom Fransijom Markezom, prije nego što se rukovala s plesačima na kraju nastupa. Hari se nijednom nije okrenuo ka svojoj supruzi.

Ženska perspektiva

Ispod videa na "Jutjubu" koji detaljno obrađuje situaciju, nizali su se negativni komentari u kojima su žene izrazile koliko je ova situacija, zapravo, neprijatna i kako to izgleda iz ženske perspektive.

- Ne, on "samo odmara ruku". Muškarci se tako ne naslanjaju na stolicu druge žene i ne naginju se uz njih. Ovo dovoljno govori.

- Zapravo, ono što smatram najneugodnijim (i donekle uvredljivim) je to što idiot ne samo da ulazi u damin prostor, već je osigurao da, ako ona želi da se nasloni na svoju stolicu, kao što bi većina ljudi željela, on bude u fizičkom dodiru s njom. Jadna žena zna da ne može udobno da sjedi u svojoj stolici i to, prijatelji moji, nije ništa drugo do bezobrazluk. Jadna žena je morala da sjedi uspravno tokom predstave jer je željela da izbjegne Harijevo pipkanje i moguće maženje po ramenu kao što je on uradio s Načom (svojim prijateljem, polo sportistom, o čijim dodirima i grljenju je "Daily Mail" pisao). Ovo je zloupotreba njenog prostora i oduzima joj mogućnost da udobno sjedi u SVOJOJ stolici. Nikada neću zaboraviti da sam kao mlada žena bila u metrou u Londonu, na putu na posao, a neki momak je stavio ruku duž sjedišta iza mene kada sam sjela. To je bilo zaista jezivo. Nisam mogla da sjedim i znala sam da je to neka vrsta igre seksualne moći. Zaista razumijem tu ženu - jedan je od kometara.

Iako su direktorica i Hari razgovarali više puta, kao što dužnost i okolnosti, ali i maniri nalažu, dok je Hari pokušavao da je zagrli, Siomara je imala hladan izraz lica, čekajući da se sve samo završi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.