KRIMINALNA MREŽA

Doktor optužen za smrt Metjua Perija izjasnio se krivim zbog jedne stvari

Pet osoba je uhapšeno zbog smrti poznatog glumca Perija

Metju Peri. Instagram

E. T.

31.8.2024

Mark Čavez (Chavez, 54), jedan od ljekara optuženih za smrt Metjua Perija (Matthewa Perryja), pristao je priznati krivicu po jednoj tački optužnice, i to za zavjeru oko distribucije ketamine.

Kako prenosi Unilad, Čavez je pristao priznati krivicu po jednoj tački optužnice za zavjeru za distribuciju ketamina i potpisao sporazum o priznanju krivnje, što je saopćeno iz Ministarstva pravosuđa.

- Prilikom podizanja optužnice sutkinja Žan P. Rosenblat (Jean P. Rosenbluth) odredit će datum za Čavezovu promjenu postupka izjašnjavanja o krivici ili uputiti strane da se obrate vijeću federalnog okružnog suca dodijeljenog za slučaj kako bi odredili datum saslušanja – navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, pet osoba je uhapšeno zbog smrti poznatog glumca Perija. Istraga je otkrila široku kriminalnu mrežu dobavljača ketamina koji su lijek isporučivali glumcu te su iskoristili njegove probleme s ovisnošću.

Osim spomenutog ljekara, uhapšeni su i Džesven Sanga (Jasveen Sangha, 41), "kraljica ketamina", ljekar Salvador Plasencia (42) te glumčevi lični asistenti Kenet Ivamasa (Kenneth Iwamasa, 59) i Erik Fleming (Eric, 54).

Nedavno je Unilad pisao da će ljekar Salvador biti vraćen na svoj posao te da će nastaviti svoju doktorsku praksu u klinici za hitnu pomoć. Izjasnio se nevinim po jednoj tačci optužnice za zavjeru za distribuciju ketamina, a garancija mu je određena na 100 hiljada dolara.

Tokom suđenja sudac je rekao da Plasencia mora istaknuti znak na ulaznim vratima svoje klinike s detaljima o neriješenom sudskom slučaju kako bi obavijestio pacijente koji nisu upućeni u slučaj. Štaviše, njegovi pacijenti moraju potpisati obrazac u kojem navode da razumiju optužbe protiv Plasencije i da mu pri svakoj posjeti daju pristanak za liječenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.