EMOTIVNO

Emina Jahović se bolnim riječima oprostila od ubijene djevojčice iz Turske (8): "To nije meso i krv, već srce"

Jahović je objavila fotografiju djevojčice

Emina Jahović. Instagram

N. Aj.

prije 7 dana

Muzička zvijezda Emina Jahović objavila je sliku osmogodišnje djevojčice, čije je beživotno tijelo pronađeno u potoku, i od nje se oprostila.

Naime, djevojčica Narin Guran (8) iz Turske, za kojom je tragala cijela zemlja, pronađena je jučer mrtva u potoku u Dijarbakiru, a sumnja se da je ubijena.

Jahović je objavila fotografiju djevojčice, i od nje se oprostila bolnim citatom:

- "Тo nije meso i krv, već srce koje nas čini očevima i sinovima" - napisala je ona citirajući bolni citat poznatog američkog advokata Džonatana Šilera (Jonathan Schiller).

Stori objava Emine Jahović. Instagram

Podsjećamo, tijelo djevojčice pronađeno je dva kilometara od Narininog rodnog sela. Nakon što je djevojčica pronađena, policija je započela akciju u kojoj su uhapšene 24 osobe. Među njima su djevojčicini roditelji, dva starija brata, tri ujaka, stričevi i strina.

Pojedini turski mediji prenijeli su da su djevojčicina majka, sestra i još neki članovi porodice brisali poruke na WhatsApp-u. Prema preliminarnim rezultatima obdukcije djevojčica je imala povrede na vratu, kao i prelom noge.

Guverner Dijarbakira, gdje je djevojčica nestala 21. avgusta, saopćio je da je tijelo djevojčice stavljeno u džak, sakriveno granjem i kamenjem i ostavljeno na obali potoka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.