OGROMNA TRANSFORMACIJA

Kako je Lepa Brena izgledala na početku karijere: "Mislio sam da ima 185 kila"

Kada ju je Saša ugledao, nije htio ni čuti za nju jer je pjevala rock i bio je zgrožen njezinim izgledom.

Lepa Brena. Screenshot

D. H.

prije 3 dana

Glazbenik Saša Popović (69) osudio je izgled srpske pjevačice Lepe Brene (63) u počecima njezine karijere nazvavši je trokrilnim ormarom.

Brena je tada imala čak 85 kilograma, a ni njoj nije dopadao njezin tadašnji izgled pa je promijenila prehranu te poderala stare fotografije.

Popović je svojevremeno za srpske medije rekao kako je tada sa svojim bendom tražio pjevačicu, nakon što se njihova pjevačica udala i napustila grupu pa im se javila Brena.

Kada ju je Saša ugledao, nije htio ni čuti za nju jer je pjevala rock i bio je zgrožen njezinim izgledom.

"Učinilo mi se da je tada imala 100 kilograma, mada kaže da je imala 85 kila. Odmah sam je pitao i ona mi je rekla 85, a ja kažem: "Meni se čini da imaš 185, ali nema veze, to mu dođe to", rekao je.

Brena na vrhuncu karijere. Screenshot

Prijašnjoj pjevačici zabranio muž da više pjeva u bendu

"Naša pjevačica prije Brene zvala se Spasa i bila je čudo. Zgodna, dobra za show, nije pjevački bila vrhunska, ali je lijepo izgledala i obavljala je posao fantastično. Otimali su se hotelijeri gdje ćemo svirati. Centralno mjesto bivše Jugoslavije bio je hotel Park u Novom Sadu.

Pričam o hotelskim orkestrima, svirali su najbolji bendovi, Sedmorica mladih… Spasa je s nama pjevala dvije godine i 1980. svirali smo u Brčkom, ali smo već zalijepili njezine plakate, imali smo i zakazanu Bačku Palanku, kao i vrt Hotela Park u Novom Sadu, koja prima 1.500 ljudi. Sjećam se kraja ožujka, Spasin muž bio je bokser i kapetan Bokserskog kluba Smederevo. Udala se u međuvremenu za njega, svirali smo tamo, zaljubili se, nije važno.

Došli smo u Brčko, čuo je da ga vara s nekim doktorom, što je bila priča i nije bila istina. Rekao mi je: 'Vidi Sale, ona će pjevati još večeras i sutra i vodim je za Smederevo, ona s vama više neće raditi i više se neće baviti pjevanjem'. Mi smo se svi ohladili, gdje da nađemo pjevačicu takvu, dvije godine ulažemo u nju, u sve nas, ali nije bilo pomoći. Zvali smo sva estradna udruženja u Jugoslaviji, nitko nam nije mogao pomoći. Svi su nas znali, jer smo mi već bili jako dobar hotelski orkestar, ali svi su nam rekli da nemaju takvu pjevačicu za preporučiti" rekao te dodao da su im onda preporučili Brenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.