"SVE SMO JEDINSTVENE"

Ovo je nova Miss Francuske: Zbog jedne stvari bila je drugačija od svih ostalih

Polovinu bodova odredili su gledaoci, a drugu polovinu žiri sastavljen od sedam žena

Iv Žil, nova Miss Francuske. Instagram

N. Aj.

17.12.2023

Iv Žil (Eve Gilles) nova je Miss Francuske.

Djevojka izabrana za Miss Francuske 2024. svoj je uspjeh opisala kao pobjedu za različitost, primivši pohvale za svoju kratku kosu, kao i predvidljive kritike gledalaca takmičenja ljepote koje se suočilo s optužbama za seksizam.

- Niko vam ne bi trebao određivati ko ste - izjavila je 20-godišnja ljepotica, jedina ovogodišnja takmičarka s kratkom kosom.

Dodala je da su svi navikli gledati lijepe misice s dugom kosom.

- Ja sam odabrala androgini look s kratkom kosom - rekla je nakon pobjede u subotu navečer, dodavši da je svaka "žena drukčija, sve smo jedinstvene".

Djevojka iz sela blizu Dunkerkuea u sjevernoj Francuskoj izabrana je u gradu Dijonu pred 5.000 fanova. Polovinu bodova odredili su gledaoci, a drugu polovinu žiri sastavljen od sedam žena.

Na društvenim mrežama mnogi su gledaoci reagirali s oduševljenjem, pobijajući kritike koje su njen odabir prikazivale ispolitiziranim.

- Možda nova Miss Francuske nije prekrasna u vašim očima, ali smatrati njezinu kratku kosu gestom osjetljivosti na društvene nepravde... To je jednostavno smiješno - rekao je jedan fan nove Miss Francuske na X-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.