NOVI SPOT

Pogledajte novi spot Zdravka Čolića za pjesmu "Tebe čuvam za kraj"

Avaz.ba

7.5.2018

Novi spot Zdravka Čolića za pjesmu koja je već postala radijski hit u regionu „Tebe čuvam za kraj”, možete pogledati premijerno na zvaničnom YouTube kanalu.

Spot je sniman u Lisabonu, jednom od najljepših pomorskih gradova Evrope. Uživajući u prelijepom ambijentu koji je savršeno oslikavao muzičku temu pjesme "Tebe čuvam za kraj", čiji tekst i muziku potpisuje Miroslav Rus, mijenjale su se slike lokacija i na najživopisniji način oduševljavale osmočlanu ekipu, s rediteljem spota Aleksandrom Kerekesem Kekijem  na čelu.

 

- Imao sam ideju da se spot snimi u Lisabonu s obzirom na muziku, te smo režiser spota i ja razmišljali o tome. Žanr pjesme je takav, da je to jedna vrsta salse, asocira malo ka fadu i na latino-muziku, neki Portugal, neki polubrazilijano i konačni izbor pao je na Lisabon - otkriva Čolić.

 

Zdravko je dobio ulogu fotografa koji, lutajući romantičnim ulicama portugalske prijestonice i divljom obalom Atlantskog okeana, pravi kolaž najraznovrsnijih fotografija. 

Sklapajući ih u mozaik, a tražeći onu pravu fotografiju koja će u ovoj igri svjetlosti i sjenki sklopiti mapu, Zdravko nas na slikovit način na kraju spota dovodi do finalne slike i otkriva ženu koju čuva za kraj.

 

- Lijep je osjećaj znati da je Zdravko pjevao moju pjesmu. Kao mali, volio sam sakupljati sličice, pa sam to prenio i na moj muzički rad. Godine su učinile svoje, nedostajao mi je samo Zdravko Čolić. Eto, tako je nastala pjesma „Tebe čuvam za kraj“- otkriva autor pjesme Miroslav Rus, za koju aranžman potpisuje Nikša Bratoš.

 

Ovo je četvrta ekranizacija pjesme s novog albuma “Ono malo sreće”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.