IZA KULISA

Boban Milošeski otkriva za "Avaz": Kako je dogovoren koncert Stinga u Sarajevu

Nemamo strah od korone, ulaz u dvoranu uz vakcinu ili test, kazao je Milošeski

Sting: Koncert će trajati dva sata. Agencije

Piše: L. Karahmet - Pujagić

10.11.2021

Sting, jedna od najvećih muzičkih zvijezda današnjice, održat će koncert 19. marta naredne godine u Sarajevu u Olimpijskoj dvorani Zetra. Mada je lijepo čuti da muzička zvijezda ovog kalibra dolazi u bh. prijestonicu, mnogi su se zapitali kako je došlo do toga u doba pandemije koronavirusa i velike političke krize u našoj zemlji.   




Lakše dišemo

Veliki regionalni nezavisni promoter, produkcija „Avalon“ iz Skoplja dovodi Stinga u glavni grad BiH u okviru turneje „My Songs Tour“, a Boban Milošeski je za „Avaz“ otkrio kako je došlo do dogovora sa Stingom.


- Kada je Sting dolazio u Skoplje, pitao me ima li da negdje nije održao koncert u regionu i tada sam mu rekao za Sarajevo. Zamolio me da to završim. Veoma mi je drago da smo uspjeli to realizirati, a sada, kada je sve dogovoreno, dišemo lakše - kazao nam je Milošeski.



Plakat koncerta u Sarajevu. Agencije

Ističe da Sting nema bojazni zbog pandemije.


- On radi mnogo koncerata po Evropi, a što se tiče korone, nemamo neki strah. Na koncert mogu doći svi koji su vakcinisani, a oni što se nisu vakcinisali moći će uraditi brzi test na ulazu u Zetru, gdje će spektakl biti održan. Potrudit ćemo se da sve bude kako treba. Dugo smo radili na ovom projektu - izjavio je Milošeski.


Koncert će trajati dva sata i bit će sastavljen od Stingovih najvećih hitova „Every Breath You Take“, „Message In A Bottle“, „Englishman in New York“, „Fragile“, „Shape Of My Heart“, „Desert Rose“, ali će istovremeno biti i promocija novog albuma „The Bridge“, koji izlazi 19. novembra i već je najavljen uspješnim radijskim singlom „Rushing Water“.


Četiri mjeseca


Album „The Bridge“ nastao je tokom pandemije koronavirusa, a govori o ličnim gubicima, razdvajanju te društvenim i političkim previranjima.


- Ove pjesme opisuju život i smrt, ljudske odnose te vrijeme pandemije u kojem se dešavaju mnoge društvene i političke promjene. Svi se osjećamo zaglavljenim u problemima. Treba nam most - izjavio je Sting uoči predstavljanja novog albuma.


Kao specijalni gost, koncert u Sarajevu otvorit će Džo Samner (Joe Sumner) zajedno sa svojim bendom. Sting u Sarajevo dovodi i svoju kompletnu produkciju - ekipe za zvuk, osvjetljenje i video.


Ono što ovaj koncert čini posebnim jeste i činjenica da je najavljen samo četiri mjeseca prije njegovog održavanja, a koncerti i turneja ovakvog tipa izvođača objavljuju se i do godinu ranije.



Ulaznice od 69 do 99 KM

Ulaznice su, u ograničenom broju, u prodaji od petka, 12. novembra, od 9 sati putem servisa kupikartu.ba. Parter košta 69 KM, Fan-pit (samo 1.500 ulaznica) može se kupiti po cijeni od 99 KM, a ista cijena je i za tribine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.