ROD STJUART

Legendarni roker (79) preživio rak: Svi moramo kad-tad otići, ali planiram živjeti još barem 15 godina

Nisam kao u 70-ima i 80-ima i ne mogu ostati budan cijelu noć, napiti se i poludjeti i još uvijek imati takav glas

Rod Stjuart. AP

N. Aj.

28.7.2024

Rod Stjuart (Stewart) svoje zlatne godine provodi sa stilom. Ipak, ovaj 79-godišnji roker svjestan je, kako kaže, da su mu "dani odbrojani". Ali ne živi u strahu od smrti.

- Svi mi moramo otići u nekom trenutku, tako da smo svi u istom košu. Uživat ću ovih posljednjih nekoliko godina koliko god mogu. Kažem nekoliko - vjerojatno još 15. Mogu to lako, prijatelju, lako - rekao je Stjuart za US Sun u petak. 

Slavni pjevač koji je u braku s Peni Lankaster (Penny Lancaster), iako je obećao da će nastaviti sa stilom života rok zvijezde, priznao je da više ne može živjeti tako naporno kao u mladosti.

- Nisam kao u 70-ima i 80-ima i ne mogu ostati budan cijelu noć, napiti se i poludjeti i još uvijek imati takav glas. Danas moram zaštititi svoj glas prije i poslije svakog nastupa - rekao je Stjuart.

Nakon što je preživio i rak prostate i štitnjače, Stjuart zaključuje kako je sada svjesniji svog zdravlja.

- Ja sam pomalo hipohondar. Mislim da bi muškarci posebno trebali iskoristiti svu prekrasnu medicinsku znanost koja postoji. Kad se vratim u Ujedinjeno Kraljevstvo, ići ću na čišćenje krvi jer mi je rečeno da je to odličan poticaj za organizam - rekao je muzičar aludirajući na činjenicu kako muškarci znaju po pitanju kontrole svog zdravstvenog stanja biti pomalo aljkavi. 

Međutim, zanimljivo je da Stjuart iako je poodmakle životne dobi ne treba nikakve lijekove kako bi odradio svoje koncerte.

- Ne pijem nikakve tablete. Ne, ništa. Morate imati na umu da ovo radim cijeli život i ne patim nakon nastupa. Ponekad uzmem protuupalni lijek ako mi koljeno "zaigra", ali to je vrlo rijetko. Ne trebaju mi ​​tablete - otkrio je za kraj Stjuart.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.