IRSKA PJEVAČICA

Uzrok smrti Šinejd O'Konor otkriven poslije godinu

Bila je najpoznatija po singlu “Nothing Compares 2 U" koji je bio na prvom mjestu top lista širom svijeta

Šinejd O'Konor. AP Photo/Antonio Calanni, File

Avaz.ba

29.7.2024

Tačan uzrok smrti irske pjevačice Šinejd O'Konor (Sinead O'Connor, 56) otkriven je godinu nakon njenog odlaska, prenijeli su mediji i precizirali da je smrt rezultat hronične opstruktivne bolesti pluća i astme praćenih padom imunog sistema usljed respiratorne infekcije.

Pjevačica je, kako mediji podsjećaju, preminula u Londonu 2023. a potvrdu o njenoj smrti u koju su sada imali uvid, potpisao je bivši suprug Džon Rejnolds (John Reynolds).

Bila je najpoznatija po singlu “Nothing Compares 2 U" koji je bio na prvom mjestu top lista širom svijeta, podsjeća "New York Post".

Londonska policija je, kada je došla u stan u kojem je nađeno tijelo i utvrdila da je riječ o Šinejd O'Konor navela da smrt pjevačice nije sumnjiva.

Mediji su tada navodili da je O'Konor, koja je uoči smrti doživjela i ogromnu tragediju, stanovala u penthausu koji je plaćala 3.000 funti i podsjetili da je na društvenim mrežama objavila da priprema novi album i svjetsku turneju.

O'Konor je preminula 18 mjeseci poslije smrti 17-godišnjeg sina Šejna, koji je sebi oduzeo život u januaru 2022. godine.

Šinejd je govorila da je Šejn bio "svjetlo njenog života", a u posljednjem tvitu, postavila je njegovu fotografiju uz tekst da je on bio ljubav njenog života i svjetlost njene duše i da se poslije njegove smrti više nije osjećala živom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.