ODGOVORILA NA PROZIVKE

Bebe Redža ponovo zatalasala društvene mreže: "Albancima su nametnute državne granice"

"Albanija, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Preševo, sve je to za mene moja Albanija", napisala je pjevačica u prvoj objavi na Instagramu

Odgovorila na negativne komentare. Instagram

E. Ag.

1.8.2024


Pjevačica Bebe Redža (Rexha), koja je albanskog porijekla, izazvala je buru da društvenim mrežama nakon jedne svoje objave.

Redža je bila u posjeti Sjevernoj Makedoniji te je podijelila fotografije na svom Instagram profilu, a njen opis izazvao je burne reakcije.

"Albanija, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Preševo, sve je to za mene moja Albanija", napisala je pjevačica ispod objave.

Ubrzo su uslijedile burne reakcije i uvrede na društvenim mrežama.

"Ostanite ljuti", napisala je pjevačica kao odgovor na negativne komentare, a potom se ponovo oglasila:

Bebe Redža ponosna na porijeklo. Instagram

- Albanci su se suočili sa nametnutim državnim granicama, odvajajući ljude iste nacije i krvi u različite zemlje. Ipak, kada pomislim na Albance, državna granica mi nije toliko važna. Ja mislim o našem lijepom jeziku, našoj tradiciji, našoj muzici i plesu i o još mnogo toga, zajedničkim elementima, koji nisu ograničeni granicama. Duboko sam u ljubavi sa mojim korijenima, ponosna što sam Albanka, ponosna na svakog Albanca koji još živi na ovim prostorima, kao i na one koji žive u inozemstvu u Americi, Evropi i ostatku svijeta. Volim vas sve.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.