OBJAVILA I VIDEO

Severina iz Sjeverne Makedonije poručila: "Niko ne stoji iza mene, ali zato ispred mene hiljade i hiljade ljudi"

Makedonija i ja se volimo javno, istakla je Severina

Severina. Instagram

E. T.

31.8.2024

Hrvatska pjevačica Severina Vučković nakon incidenta na granici sa Srbijom, otputovala je u Sjevernu Makedoniju, gdje je nastupila u Krivoj Palanci, a na društvenim mrežama objavila je video s koncerta.

- Niko ne stoji iza mene, ali zato ispred mene hiljade i hiljade ljudi. I samo ih gledam, osjećaj je izvanredan... Hvala Kriva Palanka, kažu da vas nikad nije bilo više... Makedonija i ja se volimo javno, hvala vam na vašoj bezuslovnoj ljubavi... Blagodaram - napisala je.

Spektakularan koncert 

Nakon ove zemlje, Severina će nastupiti u susjednoj Sloveniji. 

Iz Krive Palanke kažu da je Severinin koncert bio spektakl, a započeo je velikim vatrometom.

Privedena na razgovor

Podsjetimo, Severinu je nedavno policija Srbije zadržala na razgovoru prilikom prelaska granice zbog "spornih izjava" koje je davala u javnosti. Severina je nakon razgovora ipak puštena da uđe u Srbiju, ali vratila se u Hrvatsku. Poslije je izjavila da nikad više neće doći u Srbiju.

- Na ispitivanju su mi bez suvišnih pojašnjenja krenuli postavljati pitanja šta mislim o Srebrenici, Oluji, zašto sam podržala demonstracije protiv iskapanja litija i napisala da je to Srbija koju volim. Dotakli su se i Jasenovca, a došli su i do Tuđmana. Treba li reći da mi je policajac, u 30-im godinama, stalno pokušavao objasniti da samo radi svoj posao, jer sam ja javna osoba i imam društveni uticaj pa eto - izjavila je i dodala: "Neću više nikad doći u Srbiju dok vam ovaj ne sjaše s vlasti. Znamo svi dobro koji”.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić nakon incidenta je izjavio kako nema nikakvih spiskova koji bi nalagali zadržavanje državljana Srbije na granici, već da takav spisak postoji samo za strance. 

Dodao je da je s tog spiska sada uklonjena Severina i još jedna pjevačica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.