POVRATAK SJAJNOG BENDA

Nekoliko dana nakon najave povratka: Rasprodane ulaznice za turneju Oasisa

Tokom dana, stotine hiljada fanova je čekalo u onlajn redovima

Liam i Noel Galager. AP

Avaz.ba

2.9.2024

Karte za povratničku turneju grupe Oasis danas su rasprodate za svih 17 svirki za koje je bend najavio da će održati širom Velike Britanije i Irske sljedećeg ljeta, piše BBC.

Tokom dana, stotine hiljada fanova je čekalo u onlajn redovima, dok su drugi smješteni u virtualne ''redove za čekanje da pristupe redovima'', kako bi kupili kartu za prvu turneju Oasisa nakon 15 godina.

U roku od nekoliko minuta od početka rasprodaje jutros, neki fanovi koji su tražili karte za nastupe na londonskom stadionu Vembli sljedećeg jula i augusta zatekli su više od milion ljudi ispred sebe u redu.

Takozvano ''dinamično određivanje cijena“ na sajtu Ticketmaster, gdje cijene rastu u skladu s potražnjom, postavilo je cijene neke preostale karte na oko 355 funti (oko 420 eura) plus naknade, u odnosu na 135 funti (oko 160 eura) kada je prodaja počela.

- Promoteri i umjetnici određuju cijene ulaznica. Cijene mogu biti fiksne ili tržišne. Karte na tržištu su označene kao "Platinum" ili "In Demand" - saopćio je Ticketmaster.

Grupa Oasis osnovana je u Mančesteru 1991, a najpoznatija je po kolekcijama "Time Flies", "What's The Story Morning Glory" i "Definitely Maybe", koje se od petka nalaze u ​​prvih pet albuma na britanskim top listama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.