NAJBOGATIJA PJEVAČICA

Tejlor Svift donirala 5 miliona dolara za žrtve uragana na Floridi

Hvala ti, Taylor, što si s nama u pokretu za okončanje gladi i što pomažeš zajednicama u nevolji - navedeno je u objavi

Tejlor Svift - Avaz
Tejlor Svift - Avaz
Tejlor Svift - Avaz
Tejlor Svift - Avaz
Tejlor Svift - Avaz
+1
Dž. V.

prije 11 sati 13 minuta

Tejlor Svift (Taylor Swift) je donirala značajnu sumu novca kako bi podržala one koji su pogođeni uraganima Helene i Milton.

Neprofitna organizacija Feeding America objavila je izjavu na svojim društvenim mrežama, a izvršna direktorica Babineaux-Fontenot potvrdila je "velikodušnu donaciju" Swift.

- Veoma smo zahvalni Tejlor Svift za njenu velikodušnu donaciju od 5 miliona dolara za pomoć nakon uragana Helene i Milton.

Ova donacija će pomoći zajednicama da se obnove i oporave, pružajući osnovnu hranu, čistu vodu i potrepštine ljudima pogođenim ovim razornim olujama. 

Zajedno možemo ostvariti stvaran uticaj u podršci porodicama dok se suočavaju s izazovima koji su pred njima. Hvala ti, Taylor, što si s nama u pokretu za okončanje gladi i što pomažeš zajednicama u nevolji - navedeno je u objavi.

Uragan Milton se očekuje da će biti najskuplja katastrofa u historiji Floride.

Ovo nije prvi put da, odnedavno najbogatija pjevačica svijeta, donira novac kako bi pomogla onima kojima je to najpotrebnije. Tokom turneje Eras, u gradovima u kojima je nastupala, redovno je davala donacije lokalnim narodnim kuhinjama i organizacijama koje pomažu osobama slabijeg finansijskog stanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.