FORMULA 1

Glavni inženjer Williamsa "ohladio" kanadskog vozača: Latifi ne razumije performanse bolida

I dalje mislim da mu nedostaje samopouzdanja i razumijevanja podešavanja bolida, prilagođavanja stazi i stanju pneumatika, smatra Robson

Robson prozvao Latifija. AVAZ

M. K.

9.6.2022

Vozač Formule 1, Nikolas Latifi (Nicholas) bilježi loše rezultate ove sezone.

Nelagodnost i nedostatak razumijevanja performansa bolida uzrok su poteškoća s kojima se susreće Latifi, smatra glavni inženjer Williamsa, Dejv Robson (Dave). 

Latifi se u prve dvije sezone u Formuli 1 mučio da prati tadašnjeg timskog kolegu Rasela (Russel), ali se zaostatak Kanađanina za 24-godišnjakom opravdavao izuzetnim nastupima Britanca.

Međutim, ove sezone ponovo ista stvar.

- I dalje mislim da mu nedostaje samopouzdanja i razumijevanja podešavanja bolida, prilagođavanja stazi i stanju pneumatika. Šteta, da je vozio malo bolje tokom trećeg treninga u Monaku vjerujem da bi bio uspješniji u kvalifikacijama. Vjerujem da je bio frustriran u subotu jer je vjerovao u mogućnosti bolida, ali nije uspio da izvuče maksimum, rekao je Robson, prenosi Sportklub.

- U kvalifikacijama nije imao tako dobar osjećaj mogućnosti prednjeg kraja u vezi sa aerodinamičkim balansom vozila. Mislim da je to pravo objašnjenje, dodao je.

Vilijams i Latifi priliku za popravni imaju sutra kada počinje zvaničan program Velike nagrade Azerbejdžana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.