HAOS

Žestok obračun uoči borbe Fjurija i Vajldera

Svakome je bilo jasno da ovo sučeljavanje neće proći mirno

Vajlder i Fjuri: Sukob uoči borbe. Screenshot

24sata.hr

29.11.2018

Ma, koga si ti pobijedio? Obične propalice! Pa ti si nokautirao amatere, a ja sam rođen za ovo. Čekam godinama da me neko nokautira, pobijedio sam najbolje teškaše, dečko, rekao je Tajson Fjuri (Tyson Fury) svom protivniku Diontiju Vajlderu (Deontay Wilder) uoči borbe u nedjelju.

''Kažeš da si najbolji? Ti si budaletina! Neću te prebiti samo ja, prebit će te i moja porodica, jedva čekam. Niko ti neće pomoći, ni ova četiri trenera koja si doveo, pa to je žalosno'', odgovorio je  Vajlder i uskoro je nastao haos. 

Fjuri je ustao i krenuo prema Vajlderu, no svakome je bilo jasno da ovo sučeljavanje neće proći mirno.

Posebno je nabrijan bio Vajlder. 

- Je*eno ću te nokautirati - vikao je Vajlder na Fjurija, a onda je počela masovna tučnjava.

Više su se tukli članovi dvaju timova nego Vajlder i Fjuri, ali Britanac je skinuo jaknu i košulju. Činio se spremnim odmah krenuti. Ali između njega i Vajldera bilo je barem deset osoba. Prije toga imali su blagi kontakt i to ni manje ni više nego prstom u oko! 

Vajlderov prst u Fjurijevo oko. Kao Murinjo (Mourinho) nekoć pokojnom treneru Barcelone Titu Vilanovi. 

Fjuri i Vajlder bore se u "Staples Centru" u Los Anđelesu 1. decembra. Borba je u noći na nedjelju, a Vajlder brani svoj WBC pojas. 

Fjuri (30) u meč protiv Vajldera ulazi s 27 pobjeda iz isto toliko mečeva, od toga je 19 nokauta. Tri godine stariji Vajlder ima 40 pobjeda iz 40 mečeva uz 39 nokauta. 

- Ako Fjuri bude mogao isfrustrirati Vajldera kao što je to učinio Kličku, mogao bi pobijediti. Ali, ako Diontij zahvati Fjurija, borba može završiti istog trenutka. Bit će zanimljivo jer imamo dva različita stila, pitanje je koji će stil prevladati. Niti jedan od njih nije imao takvog protivnika - rekao je bivši prvak Lenoks Luis (Lennox Lewis).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.