DŽUDO

Cerić: Ponosna sam na rezultat i novu medalju koju sam donijela BiH

Bh. takmičarki ovo je ujedno bila četvrta medalja s evropskih prvenstava

Larisa Cerić. Fena

Fena

25.6.2019

Ponosna sam na uspjeh i osvajanje prve medalje za BiH na Evropskim igrama, kazala je najbolja sportašica Bosne i Hercegovine, džudašica Larisa Cerić, koja je jučer osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju na Evropskim igrama u Minsku.

Evropske igre u Minsku su se ujedno vodile i kao Evropsko džudo prvenstvo za 2019. godinu, što znači da je bh. takmičarki to ujedno bila četvrta medalja s evropskih prvenstava.

- Drago mi je što sam donijela novu medalju za BiH, a na uspjehu ponovo moram zahvaliti mom timu, treneru Branislavu Crnogorcu, Arijani Jahi i svim sparing partnerima s kojima sam se pripremala za takmičenje - kazala je Cerić. 

Ona je u borbi za zlato izgubila od domaće takmičarke Marijane Slatskaje (Maryne Slutskayje), a, kako kaže, odlučivale su nijanse.

- Finalna borba je mogla otići i u moju korist da sam protivnicu uspjela oboriti. Ipak, u tome nisam uspjela, ona je imala veliki motiv pred domaćom publikom, ali u svakom slučaju zadovoljna sam srebrom - podvukla je Cerić. 

Na putu do srebrene medalje bh. predstavnica je savladala Srbijanku Milicu Žabić, Ukrajinku Galinu Tarasovu (Galyna) i Portugalku Rošel Nunes (Rochele Nunes).  

Bh. reprezentativka dodaje da joj je ovaj turnir i osvojena medalja dao dodatnu snagu i motivaciju za nastavak sezone, tačnije za nadolazeće svjetsko prvenstvo na kojem će pokušati ponoviti dobar rezultat. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.