PROFI BOKS

Nema više prepreka: Poznat je Usikov novi rival

Daniel Duboa je dostavio svu potrebnu dokumentaciju i sada preostaje da se on i Usik dogovore o ostalim detaljima

Usik: Dogovoren izazivač ukrajinskog boksera. Screenshot/Twitter

N. H.

4.4.2023

Dugo se več govori o tome da je Daniel Duboa (Dubois) sljedeći protivnik Oleksandra Usika (Usyk). WBA ga je postavio kao obaveznog izazivača sjajnom ukrajinskom borcu.

Problem riješen 

Ipak, nešto je stvaralo problem, ali i to je sada uklonjeno s puta ka ugovaranju borbe.

Naime, Duboa je u decembru imao borbu protiv Kevina Lerene, a iz meča je izašao s povredom koljena. Zbog te povrede je morao biti podvrgnut operaciji, a nije poznato koliko dugo je trebao biti van stroja, te je zbog toga WBA insistirao da Duboa dostavi dokumentaciju koja potvrđuje da će biti spreman za nastup.

Meč postao obavezan

On i njegov tim su dostavili sve što je potrebno i pregovori se mogu nastaviti. Zbog toga je WBA odredio da je meč između Usika i Duboe obavezan.

Organizacija je obavijestila obje strane o svojoj naredbi i dano im je 30 dana da se dogovore oko uvjeta.

Samo jedan poraz u karijeri

Duboa je trenutno nosilac Regular pojasa ove organizacije, a radi se o nekoj vrsti prvog izazivača ili zamjenskog prvaka u slučaju da organizacija ostane bez prvog nositelja. On u karijeri ima 19 pobjeda i 1 poraz. Jedini poraz je upisao u novembru 2020. godine protiv Džoa Džojsa (Joe Joyce).

Pred 25-godišnjim je zapravo vrlo blistava karijera, ali će u ovom meču biti veliki autsajder. Njemu će ovo biti velika lekcija, izgubio ili pobijedio, te će mu sigurno pomoći u budućnosti karijere. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.