PROFI BOKS

Fjurijev promotor najavio narednu borbu: Iznenadit će vas izbor protivnika

Frenk Voren je kazao kako će se ime novog protivnika uskoro saznati

Voren: Najavio novog Fjurijevog protivnika. Screenshot/Twitter

N. H.

30.6.2023

Uz sve glasnije kritike brojnih ljubitelja boksa, sapunica oko ugovaranja sljedećeg meča Tajsona Fjurija (Tyson Fury) još uvijek traje.

Teškaški prvak WBC verzije, nakon propalih pregovora sa Oleksandrom Usikom (Usyk), nalazi se u svojevrsnom limbu.

Novi protivnik

Čini se da se ipak cijeloj agoniji nazire kraj, barem ako je vjerovati njegovom promotoru Frenku Vorenu (Frank Warren). On tvrdi da će sljedeća borba iznenaditi mnoge.

- Uskoro će biti objavljeno, bit će vrlo zanimljivo, svi će biti poprilično iznenađeni. To će promijeniti igru – rekao je Voren u razgovoru za Daily Mail.

Nada za meč Usik-Fjuri

S druge strane, promotorska kompanija „Skill Challenge Promotions“ i dalje se nada u dogovor i organizaciju borbe između Usika i Fjurija. Ipak, Voren kaže kako se ta borba neće moći održati ove godine.

- Neću ulaziti u to, trenutno se fokusiramo na njegovu sljedeću borbu i ovisno o datumu koji objavimo, možda neće biti dostupan – dodao je Voren.

Boxing Scene tvrdi, ime protivnika bi se moglo saznati tokom sljedeće sedmice, tako da će biti zanimljivo vidjeti o kome se radi.

Stvari treba uzeti s rezervom jer se u profesionalnom boksu situacija nerijetko promijeni preko noći. Također, treba imati u vidu da Fjuri i ljudi iz njegovog tima u posljednje vrijeme često plasiraju „bombastične“ izjave poslije kojih od toga nema ničega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.