S NJIM NEMA ŠALE

Video / Polaznik seminara se pravio pametan legendi Muay Thaija: Brzo ga je naučio lekciji

Kad ti legenda sporta pruži priliku da se zabaviš s njim, onda upravo to i činiš, ne pokušavaš ga pobijediti

Legenda Muay Thaija brzo riješila situaciju. Screenshot/Instagram

N. H.

19.9.2023

Legendarni engleski Muay Thai borac Liam Herison (Harrison) bliži se kraju svoje bogate karijere, te je sve više posvećen poslu analitičara, kao i „podcastera“.

Herison često kreira vrhunske tehničko-taktičke analize, ali ovaj put se dotaknuo sparinga s jednog od Muay Thai seminara.

- Ovo je razlog zbog kojeg rijetko sparingujem na svojim seminarima – napisao je Liam na početku svog teksta, a priložio je i video.

Zabravo se radi o jednom od seminara koji vodi Saenčai „Saenchai“, po mnogima najveći Muay Thai borac u historiji. Jedan od polaznika imao je želju sparingovati s legendom, ali dojam je da se on previše ohrabrio i pokušao je nadjačati majstora.

- Saenčai je aktivirao „GOAT“ izdanje kroz posljednjih 10 sekundi videa. Stvar je u tome da niko na svijetu nije tehnički nadaren kao Saenčai. Svi imamo različite stilove i osobine, a on (Saenčai) je riješio ovu situaciju onako kako je trebala biti rješena, uz dozu poniznosti, a pomalo ga je i posramio – napisao je Herison. 

Mnogima nije bilo jasno u čemu je polaznik seminara pogriješio, a mnogi su objasnili kako sparinzi na seminarima ne bi trebali biti takmičarski nastrojeni.

- Kad ti legenda sporta pruži priliku da se zabaviš s njim, onda upravo to i činiš, ne pokušavaš ga poraziti. Ovo je trebala biti zabavna i zaigrana egzibicija, a ne pokušaj da dokažeš da si bolji od svog učitelja. Takve stvari iskaz su nepoštovanja i tretiraju se na takav način – pojašnjenje je u jednom komentaru. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.