"NAJBOLJI MEČ DANAŠNJICE"

Spektakl u Saudijskoj Arabiji: Beterbijev pobijedio Bivola i postao apsolutni prvak svijeta

Komentatori su naveli kako je ovo okršaj bokserskih verzija Kristijana Ronalda i Lionela Mesija

Detalj s meča. Screenshot

E. Ć.

prije 10 sati 25 minuta

Dagenstanac Artur Beterbijev pobijedio je Rusa Dmitrija Bivola (Dmitry) u "najboljem bokserskom meču današnjice" nakon sudijske odluke i postao apsolutni prvak svijeta u poluteškoj kategoriji.

Nakon 12 fenomenalnih rundi, Beterbijev je slavio većinskom odlukom sudija. Jedan od sudija borbu je bodovao neriješenim ishodom (114:114), dok su ostala dva bodovala meč u korist Beterbieva (116:112 i 115:113).

Bio je ovo pravi spektakl u Saudijskoj Arabiji, a Beterbijev i Bivol su u potpunosti opravdali sva očekivanja. Komentatori su naveli kako je ovo okršaj bokserskih verzija Kristijana Ronalda (Cristiano) i Lionela Mesija (Messi).

Fanovi boksa su godinama priželjkivali ovaj meč dvojice svjetskih prvaka u poluteškoj kategoriji, ali im se putevi nisu susretali. Beterbijev i Bivol su ovaj meč dočekali kao neporaženi, a u ringu su priredili fantastičnu zabavu.

Bivol je od starta žestoko napao dok je Beterbijev bio poprilično "stidljiv" na početku borbe. Dmitri je pogađao neke udarce, dok se Beterbiev donekle tek probudio u trećoj rundi.

Četvrta runda je tek pripala Beterbijevu koji je otvorio sjajnim prednjim direktom. U sjajnom ritmu je nastavio i u petoj rundi, dok je Bivol tražio način da ga uspori.

Bivol je kontrolu vratio u finišu sedme runde kada je ozbiljno uzdrmao Beterbijeva. Razmjenjivali su se udarci u narednim rundama, a onda je u 11. Beterbijev dobio uputu iz svog ugla da mora nokautirati Bivola.

Njegov tim je računao da je u bodovnom zaostatku, zbog čega je Beterbijev žestoko napao, a Bivol je pokazao ozbiljne znake umora pred posljednju rundu.

Međutim, Bivol je uspio odoljeti naletima Beterbijeva u posljednjoj rundi, preživjeti tri uraganske minute i ostati na nogama.

Ali to nije bilo dovoljno da se pobijedi Beterbijev koji je slavio odlukom sudija i postao apsolutni svjetski prvak.

Beterbijevu je ovo 21. pobjeda u profesionalnom boksu i s nepunih 40 godina je okrunio svoju bogatu karijeru.

S druge strane, Bivol je zabilježio svoj prvi poraz u 24. profesionalnom meču.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.