KOŠARKA

Kad on upali "motore", niko ga ne može zaustaviti: Irving postigao 43 poena u pobjedi Bostona

Plej "Kelta" je dao 43 poena i imao 11 asistencija

Irving u sinoćnjoj utakmici. AFP

Avaz.ba

17.11.2018

Kajri Irving (Kyrie) je imao noć za pamćenje u derbiju Istoka NBA lige u kojem su njegovi Boston seltiksi savladali Toronto reptorse 123:116 (poslije produžetka).

Plej "Kelta" je dao 43 poena i imao 11 asistencija.

Irving je prvo u posljednjoj četvrtini na samom kraju vezao 11 uzastopnih poena za Boston, da bi u produžetku učestvovao kod svakog poena "Kelta", bilo poenima ili asistencijama.

- Imao je nevjerovatnu noć. Pogledajte samo te šuteve. Bukvalno u jednom trenutku sam uhvatio sebe da sam njegov fan, a ne saigrač. Kada on upali svoje motore, cijela arena zna kojim smjerom idemo, Reptorsi znaju isto, jednostavno ne mogu da ga zaustave - kazao je Kajrijev saigrač Gordon Hejvord (Hayward).


Sam Hejvord je imao 15 poena i po 5 asistencija i skokova.

Džejson Tejtum (Jason Tatum) je postigao 21 poen i imao 7 skokova za tim Bostona, koji je tako poravnao rezultat s Reptorsima, pa tako obije ekipe imaju po jednu pobjedu u međusobnim duelima.

- Ovo je bila prava derbi utakmica za petak večer u NBA ligi. Morate to da cijenite, kada dva velika tima igraju kao da je u pitanju doigravanje. Siguran sam da ćemo se s njima još imati sličnih mečeva - kazao je Irving.

Plej Bostona je prvi igrač "Kelta" koji je imao 40 poena i 10 asistencija još od 2001. godine, kada je to za rukom pošlo Entoanu Volkeru (Antoine Walker).

- Stvarno je uradio sjajan posao s preciznim šutevima u posljednjoj četvrtini - kazao je Kavaji Lenard (Kawhi) iz Toronta.

Lenard, koji je također imao sjajnu noć sa 31 poenom i 15 skokova, dodao je i da se njegov tim ravnopravno borio, ali da, ako misle da dobiju Boston, moraju jednostavno bolje.

Serž Ibaka (Serge) je dodao 21, Paskal Siakam 16 poena i 9 skokova za Toronto koji je vezao tri poraza, nakon sjajnih 12 pobjeda u prvih 13 utakmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.