NBA LIGA

Raspucana Juta i Niksi izjednačili, Filadelfija ponovo bolja od Vošingtona

Druge utakmice plej-ofa

Gobert: Ubacio 21 poen uz 13 skokova i tri asistencije. TWITTER

E. Ćosić

27.5.2021

U noći sa srijede na četvrtak odigrana su tri susreta plej-ofa u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Pobjede su upisali Juta Džezeri, Njujork Niksi i Filadelfija 76ersi.

Košarkaši Jute pobijedili su na svom terenu Memfis sa 141:129 i tako izjednačili na 1:1 u prvoj rundi Zapada. Najefikasniji košarkaš Jute Džezera bio je Donovan Mičel (Donovan Mitchell) sa 25 poena, Rudi Gober (Rudy Gobert) je dodao 21 poen uz 13 skokova i tri asistencije, dok je Majk Konli (Mike Conley) postigao 20 poena uz 15 asistencija i četiri skoka. Grizlijima nije pomogao ni fantastični Dža Morant (Ja Morant) sa 47 poena i sedam asistencija.

Košarkaši Njujork Niksa pobijedili su na svom terenu ekipu Atlante sa 101:92 i tako izjednačili na 1:1 u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije NBA lige. Nikse je do pobjede vodio Derik Rouz (Derick Rose) sa 26 poena i po četiri skoka i asistencije, dok su po 15 poena postigli Redži Bulok (Reggie Bullock) i Džulijus Rendl (Julius Randle). Kod Atlante Tre Jang (Trae Young)je postigao 30 poena uz sedam asistencija, a Bogdan Bogdanović i Deandre Hanter (DeAndre Hunter) su dodali po 18 poena i šest skokova.

Filadelfija je povela sa 2:0 pošto je na svom terenu slavila protiv Vašingtona 120:95. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Džoel Embid (Joel Embiid) i Ben Simons (Simmons) sa po 22 poena, dok se na drugoj strani istakao Bredli Bil (Bradley Beal) sa 33 ubačena poena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.