IN MEMORIAM

Legendarni košarkaš Jugoplastike pokopan na groblju u svom Kaštel Kambelovcu

Mnoštvo se još jednom, za posljednje ovozemaljsko zbogom, od tog prije svega ljudskog, ali i igračkog diva, oprostilo prisjećajući se njegova života, karijere.

Komemoracija Goranu Sobinu je održana na splitskom Gripama. KK Split

G. Š.

22.12.2021

Velikog Gorana Sobina porodica, rodbina, prijatelji, saigrači, saradnici, znanci u suzama su ispratili na drugi svijet. Legendarni košarkaš, dvostruki prvak Evrope s Jugoplastikom, pokopan je na groblju Gospe na Krugu u svom Kaštel Kambelovcu, piše Slobodna Dalmacija.


Rađa, Vranković...

Mnoštvo se još jednom, za posljednje ovozemaljsko zbogom, od tog prije svega ljudskog, ali i igračkog diva, oprostilo prisjećajući se njegova života, karijere. Nekoliko dana je prošlo, ali i dalje se bilo svima teško pomiriti da Gorana više nema među nama.

Na posljednje počivalište Sobina su ispratili hodajući uz lijes između ostalih i prijatelji Dino Rađa, Stojko Vranković koji je kao predsjednik stigao na čelu delegacije Hrvatskog košarkaškog saveza, nećak Slavko Sobin... Cvijeće su između ostalih nosili juniori njegovog Splita, kadeti njegovog Alkara u kojem je također ostavio neizbrisiv trag.

Čelnici tih klubova stigli su u Kambelovac kako bi se oprostili od igrača koji je utkao ogroman dio sebe u stvaranju mita o najmoćnijoj splitskoj odnosno sinjskoj košarci. Između ostalih Rađa i Vranković na koncu su pomogli i spustiti Sobinovo tijelo u zemlju. Zemlju s koje pogled puca na ono što je poslije porodice najviše volio, kaštelansko polje, more.


Kaštela, Split, Dalmacija, Hrvatska zavijeni su u crno

Sportska Kaštela, Split, Dalmacija, Hrvatska zavijeni su u crno. Najvećeg borca najuspješnije Jugoplastike (subjektivna kategorija, neke se drugi ne naljute), najsrčanijeg iz najveće generacije je na kraju izdalo njegovo najjače oružje - srce. Trošio ga je u životu, za porodicu, rodbinu, prijatelje. Trošio ga je na terenu, za njih i za sve nas. Da bismo se radovali. I toliko puta smo se radovali...

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.