38-GODIŠNJI KOŠARKAŠ

Bliži se povratak Lebrona: Potreban Lejkersima u borbi za plej of

On je odsutan već deset uzastopnih utakmica zbog povrede skočnog zgloba, a Lejkersi su slavili u šest od deset utakmica bez njega

Lebron Džejms: Blizu povratka na teren. AP

N. H.

20.3.2023

Lebron Džejms (James) je odsutan već deset uzastopnih utakmica zbog povrede skočnog zgloba, a njegov trener vjeruje da će se on vratiti do kraja regularnog dijela sezone.

Los Anđeles Lejkersi su bez Džejmsa pobijedili 6 od 10 utakmica. On se povrijedio još 26. februara u utakmici protiv Dalas Maveriska i sada se priča o njegovom povratku.

Nosilac igre Lejkersa će ove sedmice imati pregled povrijeđenog stopala i tada bi se moglo sigurnije znati datum povratka na parket. Trener Darvin Hem (Ham) je također komentarisao njegov povratak, a Lejkersima je ostalo još deset utakmica da se dokopaju plej ofa ili plej in turnira.

- To što je on van tima je pokazalo da imamo drugačija oružja i igrače koji su veoma sposobni na obje strane terena i koji nam mogu pomoći da ostvarimo ciljeve koje smo zacrtali. Kada se vrati, on će samo dodati svoj kvalitet na sve to – kazao je trener Hem.

Džejms je prvo nosio čizmu za stabilizovanje skočnog zgloba, a sada ju je skinuo i učestvuje u beskontaktnim treninzima sa ekipom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.