NBA LIGA

Jokićev Denver izgubio od ekipe iz drugog dijela tabele

Briljirao Hrvat Šamanić

Detalj s utakmice. Screenshot

E. T.

9.4.2023

Košarkaši Denvera Nikole Jokića gostovali su u Salt Lake Cityu, kod ekipe Utah Jazza. Što se tiče ligaškog dijela prvenestva ovo je bila pretposljednja utakmica. Denver je već obezbijedio prvo mjesto, međutim kod Utah Jazza 114:118. 

Hrvatski košarkaš Luka Šamanić bio je vrlo važan u slavlju nad najboljom momčadi Zapadne konferencije jer je s 23 poena ostvario učinak karijere. U igri je proveo 30:33 minuta, imao je šut 9/14 iz igre, 3/6 za tri poena, sakupio je osam skokova te imao jednu asistenciju i dvije ukradene lopte.

Šamanić je došao u momčad iz Salt Lake Cityja na desetodnevni ugovor, a svojim se igrama izborio se produženje. Najbolji strijelac utakmice bio je Ochai Agbaji s 28 poena , a odličnu partiju je pružio i Kris Dunn s 19 poena i 14 asistencija.

Denver je zadnju četvrtinu odigrao bez svojih najboljih igrača. U takvoj raspodjeli minuta Kentavious Caldwell-Pope je bio najbolji strijelac Nuggetsa s 21 poenom, a Jamal Murray je ubacio 20. Nikola Jokić je ostao na šest poena, ali je imao po deset skokova i asistencija.

Posljednjeg dana osnovnog dijela sezone Denver (52-29) će ugostiti Sacramento Kingse (48-33) u rezultatski nevažnoj utakmici za obje momčadi, dok će Utah Jazz (37-44) gostovati u Los Angelesu kod Lakersa (42-39). Gostima je to utakmica bez značaja, dok će domaća momčad igrati za moguće izbjegavanje play-in turnira i izravan plasman u doigravanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.