EUROLIGA

Mogu li Musa i Real izboriti majstoricu?

Sve utakmice odigrane u ovoj seriji su završene pobjedama gostujućih ekipa

Musa: Realov as. KK Partizan

4.5.2023

Košarkaši Real Madrida večeras igraju četvrtu utakmicu plej-ofa Eurolige protiv Partizana. Utakmica će se igrati od 20.30 sati u Štark areni u Beogradu.

Prethodna utakmica je završena pobjedom Kraljeva rezultatom 80:82, nakon veoma teške borbe, ali nakon koje su ipak uspjeli produžiti ovu seriju. Partizan u pojedinim trenucima utakmice uspio voditi i 15 poena razlike, ali se osjetio izostanak Kevina Pantera (Punter) i Matijasa Lesora (Mathias Lessort), te ta razlika nije mogla biti opstojna na duži vremenski period.

Košarkaši Reala su na krilima Valtera Tavareša (Walter Tavares) i Najdžela Vilijamsa-Gosa (Nigel Williams-Goss) uspjeli preokrenuti utakmicu sredinom treće četvrtine i održati to do kraja. Džanan Musa, reprezentativac Bosne i Hercegovine i član madridskog Reala, nije imao utakmicu za pamćenje, ali je u ključnim momentima dao svoj doprinos.

Partizan: Oboren rekord posjećenosti. KK Partizan

Između ostalog, na utakmici ove dvije ekipe je oboren i rekord posjećenosti u jednoj utakmici Eurolige. Čak 20.091 navijač se nalazio na tribinama beogradske arene i doma Partizana.

Uvrede za Musu

Našeg reprezentativca Džanana Musu su u prethodnom duelu ove dvije ekipe u Beogradu, igranom krajem marta, aplauzom dočekali. Takva situacija nije bila pred početak ove utakmice. On je bio meta primitivnih uvreda od strane navijača Partizana prije početka, a i tokom utakmice.

Minuta šutnje

Beogradsku OŠ „Vladislav Ribnikar“ pogodila je velika tragedija, kada je jedan od učenika usmrtio vatrenim oružjem nekoliko osoba. Zbog toga su mnoge zvijezde, među kojima i Aleksandar Đorđević, bivši član obje ove ekipe, apelirale da se utakmica pomjeri. Reagirali su KK Partizan i Euroliga.

U Štark areni neće biti muzike, kao ni uobičajenog spektakla, a utakmica će početi minutom šutnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.