ABU DABI

Stiv Ker govorio o atentatu na Donalda Trampa: "Užasno, ovo je zaista strašan dan"

Naravno, odmah smo otišli na različite vijesti da saznamo šta se desilo, kazao je

Stiv Ker. AP

D. R.

14.7.2024

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Abu Dabi na finalni dIo priprema za Olimpijske igre, a za rivale će tokom boravka u Emiratima imati Australiju 16. i Ameriku 17. jula.

Telegraf.rs se nalazi na licu mjesta, te su razgovarali sa selektorom prvog favorita za osvajanje zlatne medalje Stivom Kerom (Steve Kerr).

Upitan je između ostalog da prokomentira atentat na bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump) koji se dogodio kasno sinoć i vidno je bio uznemiren.

- Saznao sam u grupnom četu s porodicom, pisali su u 5:30 ujutru. Odreagirao sam sa 'Čekaj, šta?' Tako sam saznao. Naravno, odmah smo otišli na različite vijesti da saznamo šta se desilo. Bio je to užasan, tužan prizor. Dva čovjeka su poginula. Bio je to veoma demoralizujući dan za našu zemlju. Još jedan primjer ne samo političke podjele već i kulture oružja. Dvadesetogodišnjak pokušava da puca na bivšeg predsjednika. Teško je obraditi sve to i zastrašujuće je razmišljati o tome kuda ovo vodi zbog problema koji već postoje u zemlji. Ovo je zaista strašan dan - rekao je Stiv Ker.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.