SVE DOGOVORENO

Bivši NBA igrač potpisuje za Partizan

Samo je pitanje vremena kada će Aleksej Pokuševski postati novi košarkaš Partizana

Aleksej Pokuševski. Instagram

D. H.

17.7.2024

Kako prenose srpski mediji, veliki navijač crno-bijelih će karijeru pokušati da "oživi" kod Željka Obradovića nakon što je prije nepune dvije sedmice dobio otkaz u Šarlot Hornetsima.

Popularni Poku se našao na raskrsnici između NBA i povratka u Evropu, a prema svemu sudeći prevagu je odnela druga opcija gdje će imati značajniju ulogu nego što bi to bilo u najjačoj ligi sveta.

Pokuševski se trenutno nalazi sa nacionalnim timom gdje se sprema za Olimpijske igre. Već ove srijede ga očekuje meč protiv SAD, nakon što je protiv Australije postigao svega tri poena iz šest šuteva.

Pokuševski je karijeru započeo u rodnom Novom Sadu odakle se sa 12 godina seli u Atinu. Igrao je za Olimpijakos odakle odlazi u NBA kao 17. pik Minesote koja ga je proslijedila u Oklahomu.

Dosadašnji dio karijere su obilježile povrede, uprkos kojima je uspio da sakupi 168 nastupa u NBA na kojima je u prosjeku imao 7,5 poena.

Trebalo bi da postane četvrto zvanično pojačanje kluba poslije Vanje Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikine.

Mediji spekulišu još o dolasku Brendona Dejvisa, Sterlinga Brauna, Tajrika Džonsa, Ajzeje Majka, Isaka Bonge, Marija Nakića, Arijana Lakića i Karlika Džonsa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.