PRIPREME ZA OLIMPIJADU

Američki "Dream tim" do posljednje sekunde strahovao protiv Južnog Sudana: Afrikanci promašili šut za pobjedu

Interesantno je i to da je Južni Sudan veći dio meča bio u prednosti i da su na poluvrijeme otišli sa 14 poena prednosti

Detalji s meča - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
S. S.

21.7.2024

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država igrala je sinoć pripremni protiv Južnog Sudana, a nešto više spretnosti u završnici im je donijelo pobjedu. Konačan rezultat bio je je 101:100.

Interesantno je i to da je Južni Sudan veći dio meča bio u prednosti i da su na poluvrijeme otišli sa 14 poena prednosti, no presudila im je loša treća četvrtina.

Karlin Džons, koji se spominjao kao novo pojačanje Partizana, zabilježio je tripl-dabl učinak, ali je u završnici promašio šut za pobjedu.

Osam sekundi do kraja Džejms je ulazom s lijeve strane pogodio odlučujuće poene za 101:100, no Južni Sudan je imao tajm-aut i šansu da iz polja napada dođe do pobjede.

Džons je nakon toga pokušao donijeti pobjedu Južnom Sudanu, no nije uspio. Na kraju je meč završio sa 15 poena, 11 asistencija i 11 skokova. Briljirao je kod Južnog Sudana i nekadašnji igrač Fenerbahčea Marijal Šajok sa čak 25 poena.

Kod Amerikanaca najbolji je bio Džejms sa 23 poena, dok je 15 dodao Entoni Dejvis.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.