OLIMPIJSKE IGRE 2024

"Dream team" nije u olimpijskom selu s ostalim sportistima: Smješten je u luksuznom hotelu, sve košta 14 miliona eura

Sjedinjene Američke Države od 1992. šalje NBA igrače na Olimpijske igre i oni nikada nisu bili smješteni u olimpijskom selu

Džejms i društvo: Sami luksuz. AP

E. Ć.

2.8.2024

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je stigla na Olimpijske igre u Parizu u sjajnom sastavu.

Tim koji predvodi Lebron Džejms (LeBron James) je došao po zlatnu medalju. Ekipa s pravom nosi naziv "Dream team", a taj status itekako košta.

Kako je objavio Džastin Birnbau (Justin), košarkaši SAD se ne nalaze u olimpijskom selu zajedno s više od 14 hiljada sportista, već u neimenovanom hotelu u centru grada s kapacitetom od 800 soba.

On tvrdi da su u istom hotelu muška i ženska reprezentacija SAD, kao i porodice sportista, obezbjeđenje te predstavnici NBA lige.

Prema podacima Birnaua čitav luksuzni tretman košta oko 14 miliona eura. U taj trošak, osim hotela, ulaze i charter letovi, transport opreme, prijevoz na treninge i slično.

Inače, Sjedinjene Američke Države od 1992. šalje NBA igrače na Olimpijske igre i oni nikada nisu bili smješteni u olimpijskom selu. Tako je i ovog puta.

Podsjetimo, "Dream team" je u Parizu do sada odigrao dvije utakmice. U prvom kolu je razbio Srbiju rezultatom 110:84, a u drugom Južni Sudan (103:86).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.