KAPITEN SRBIJE

Bogdanović nakon pobjede o burnom tajm-autu: Uvijek je to tako, deremo se mi, dere se on

Na TV-u to možda izgleda i ružno, ali to je sport i to je jedini način da se komunicira u tim trenucima

Bogdan Bogdanović. AP Photo / Michael Conroy

S. S.

6.8.2024

Košarkaška reprezentacija Srbije uspjela je nakon velikog preokreta da savlada Australiju. Oni su u jednom trenutku gubili 24 poena razlike, a pobjedu su uspjeli da ostvare nakon produžetka. Nakon meča izjavu za medije je dao Bogdan Bogdanović.

- To je košarka, oni su ubacili neke nevjerovatne šuteve. Košarka je momentum, ritam. Oni su uzeli taj ritam, igrali odbranu, pritisli nas po cijelom terenu. Mi nismo znali gdje udaramo. To pokazuje i karakter ekipe. Najvažnija je pobjeda - rekao je Bogdanović.

Dodao je da je sljedeća utakmica za dva dana i da se moraju spremiti za SAD. Pohvalio je i Petija Milsa, koji je imao nevjerovatan meč.

- Uhvatio sam se za glavu zbog Petija Milsa. Igrao sam s njim. Bilo je dosta poraza, težih treninga, zajedno smo se motivisali za Olimpijske igre. Trenirali smo zajedno, radio je kao konj. I mene je motivisao na neki način. Znao sam da će biti spreman. To je pokazao i u Abu Dabiju. Spreman je. Veliki respekt za njega imam.  Ove utakmice se dobijaju timski. Tu se ispada iz borbe za medalju, ranije se odlazi kući, pogotovo na Olimpijskim igrama. Pritisak je tu. To je uticalo i na nas i na njih. Na kraju je najvažnije da smo pobijedili.

Upitan da prokomentariše buran tajm-aut Svetislava Pešića, on je kazao da je to uvijek tako.

- Uvijek je to tako, deremo se mi, dere se on. Dižemo se i podržavamo na taj način. To je pozitivna kritika jer svako želi da pobijedi. Znamo svi ulog. Na TV-u to možda izgleda i ružno, ali to je sport i to je jedini način da se komunicira u tim trenucima. Ne slušamo ponekad, šta ćeš - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.