SLOVENAC ŽELJA MNOGIH

Spremanje na život bez Lebrona: Dončić na radaru Lejkersa

Od dolaska u NBA 2018. godine, Dončić i Dalas su svake godine sve bolji

Luka Dončić. AP

N. H.

25.8.2024


Slovenski bek Luka Dončić briljira u dresu Dalas Maveriksa, te ga je to stavilo na radar Los Anđeles Lejkersa koji se pripremaju za život bez Lebrona Džejmsa (James).

Džejms 30. decembra puni 40 godina i jasno je da mu nije mnogo ostalo u profesionalnoj karijeri, a „Jezeraši“ u Slovencu vide idealnu zamjenu i nekoga ko bi ih mogao voditi u budućnosti.

Od dolaska u NBA 2018. godine, Dončić i Dalas su svake godine sve bolji, pa su tako u minuloj sezoni došli i do velikog finala u kojem su poraženi od Boston Seltiksa.

U njegovom dolasku, kako je otkrio američki novinar Kevin Okonor (O'Connor), ključnu ulogu bi trebao imati upravo Džejms, koji bi ga trebao privoljeti i „prodati“ mu priču o dolasku u Los Anđeles nakon njegovog odlaska.

Jedan od najtrofejnijih timova planira da ga upari s Entonijem Dejvisom (Anthony Davis) i da tako pokušaju napasti još nekoliko titula prvaka NBA lige. Ipak, Dončić ima zagarantiran ugovor do 2026. godine, nakon čega ima opciju u kojoj on bira da li želi ostati. Sada je sve na njemu da odluči o svojoj budućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.