NOGOMET

Remi BiH i Grčke na "Bilinom Polju"

Fena

9.6.2017

Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Grčke odigrale su meč bez pobjednika i bez golova u okviru kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Remijem na Bilinom polju Grci su zadržali bod prednosti nad selekcijom BiH, kojoj u preostale četiri utakmice slijedi grčevita borba za drugo mjesto i plasman u baraž.

Susret je protekao u blagoj inicijativi nogometaša BiH, koji su napravili nekoliko dobrih prilika, ali je junak grčkog tima bio golman Karnezis, koji je u nekoliko navrata čudesno odbranio svoj gol.

Prvu ozbiljniju priliku reprezentacija BiH je imala u 12. minutu kada se Edin Višća našao u dobroj prilici pred grčkim golom, ali njegov šut odbranio je Karnezis.

Nakon početnih odmjeravanja snaga, naša selekcija je preuzela kontrolu nad loptom i sve češće gradila napade oko šesnaesterca protivničkog tima.

U 21. minutu Senad Lulić je tražio izmjenu zbog povrede, a umjesto njega u igru je ušao Kenan Kodro koji je samo par minuta kasnije imao odličnu priliku, međutim šutirao je direktno u Karnezisa.

Miralem Pjanić je dobro šutirao iz slobodnog udarca u 34. minutu, ipak lopta odlazi pored gola grčkog tima.

Do kraja prvih 45. minuta utakmice nije bilo promjene rezultata.

Veći dio drugog poluvremena protekao je u igri na sredini terena, a na prilike se čekalo do finiša. Prvi šut na gol Grčke u 75. minutu uputio je Edin Džeko. Nakon dobre akcije bh. tima Džeko je šutirao s vrha šesnaesterca, ali njgeov udarac je bio preslab za Karnezisa.

Osam minuta prije kraja meča Petros Mantalos promašuje najbolju priliku na utakmicu. Nakon kornera selekcije BiH, Grci su izveli odličan kontranapad a Mantolas se našao sam pred golom Begovića, ali na sreću selekcije BiH šutirao je preko gola.

U narednim minutama BiH je imala dvije odlične šanse za pogodak, prvi put je šutirao Edin Džeko, a drugi put Bičakčić, međutim odbrana Grče oba puta spašava svoj gol.

Posljednji minuti utakmice donijeli su ofanzivu reprezentacije BiH ali gola nije bilo. Grci su osvojili vrijedan bod u Zenici i zadržali drugo mjesto na tabeli kvalifikacijske grupe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.