NOGOMET

Brajton pobijedio Arsenal, Venger sve bliži otkazu

AFP

Kurir/Večernji.hr

4.3.2018

Nešto ozbiljno ne štima u redovima "Tobdžija"... To je jasno nakon trećeg uzastopnog poraza Arsenala u samo sedam dana. 

Nakon što je Mančester siti dva puta demolirao ekipu Arsena Vengera (Arsene Wenger) - pobjede od po 3:0 u Liga kupu i prvenstvu, tim iz Londona je dobio šamar i od Brajtona.

S druge strane Brajton je zabilježio treću pobjedu na prethodnih pet utakmica u Premijer ligi. Takođe, domaći sastav došao je do prve pobjede nad jednim od top pet klubova u engleskom prvenstvu. 

Arsenal je i na ovom meču izgledao veoma loše, pogotovo na početku meča kada su primili dva laka gola. Domaći sastav do prednosti došao je u sedmom minutu preko Danka (Lewis Dunk).

Do drugog gola u mreži Petra Čeha (Petr Cech) nije se čekalo mnogo, pošto je Mari (Murayy) u 26. minutu glavom savladao golmana "Tobdžija". 

Arsenal je prvu šansu napravio tek krajem poluvremena kada su i smanjili na 2:1. Pjer Obamejang (Pierre-Emerick Aubameyang) je jedan šut Granita Džake (Xhaka) preusmjerio u gol  i smanjio na 2:1.

U nastavku meča Arsenal je držao loptu u posjedu, ali nisu uspjeli da postignu gol za izjednačenje. Kako Arsenal sada zaostaje osam bodova za Čelzijem, odnosno 13 za Totenhemom, očekuje se da Venger sve "karte baci" na Ligu Evrope.

Venger odlazi

Nakon još jednog poraza, ponovljena su nagađanja da bi Venger na kraju ove sezone mogao napustiti klub nakon što je "Topnike" vodio posljednje 22 godine.

Kao mogući Vengerovi nasljednici spominju se i menadžer škotskog velikana Seltika Brendan Rodžers (Rodgers), te selektor njemačke reprezentacije Joakim Lev (Joachim Low).

Jedan od kandidata je i m ladi njemački nogometni stručnjak Žulijan Nagelsman (Julian Nagelsmann, 30) koji bi mogao bi naslijediti Francuza Arsenea Wengera na klupi engleskog premierligaša Arsenala iduće sezone, prenose engleski mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.