NOGOMET

Venger nije podnio ostavku, već je dobio otkaz

Avaz Sport

21.4.2018

Arsen Venger (Arsene Wenger) potvrdio je da se na kraju tekuće sezone povlači sa klupe Arsenala koju je preuzeo još u oktobru 1996. godine.

Dio navijača londonskog kluba branio je slavnog francuskog trenera, ali su mnogi tražili odlazak Vengera jer "Tobdžije" već godinama ne mogu do trofeja u engleskoj Premijer ligi. 

Nije bilo nagovještaja

No, bivši golgeter Arsenala Jan Rajt (Ian Wright) smatra da Venger ne bi popustio pritisku i otišao prije isteka ugovora 2019. godine. Rajt smatra da je Venger otpušten.

- Arsen Venger je čovjek principa, iskrenosti i integriteta. Zato sam ubijeđen da je on otpušten i da nije sam podnio ostavku. Pretpostavljam da nećemo saznati ko je odgovoran jer će se odgovorni kriti jedni iza drugih.

Venger je imao konferenciju za štampu na kojoj nije bilo nikakvog nagovještaja, a sljedećeg dana je objavljeno da odlazi - rekao je Rajt, prenose agencije.

Sezona bez poraza

Venger (68) predvodio je "Tobdžije" do tri titule prvaka Engleske, uključujući i 2004. godine, kada je Arsenal sezonu u Premijer ligi završio bez poraza. Osvojio je i sedam naslova u FA kupu Engleske.

No, spomenuta titula iz 2004. je posljednja koja je stigla u Arsenalove vitrine, zbog čega je rastao pritisak na Vengera da odstupi. Londonski klub bi ove sezone, drugu godinu zaredom, mogao ostati i bez plasmana u evropsku Ligu prvaka. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.