NOGOMET

Serija A: Napoli izgubio sve šanse za titulu, Zukanović pocrvenio u porazu Đenove od Fiorentine

Al. Ti.

6.5.2018

U terminu od 15 sati u Italiji je odigrano pet utakmica 36. kola italijanske Serije A.

Svakako da je najveće iznenađenje remi Napolija na svom terenu protiv Torina, a bilo je 2:2.  Stara dama nije matematički postala prvak sedmi put za redom, ali obzirom da su Juve i Napoli međusobno izjednačeni u međusobnom duelu (1:0, 0:1), u slučaju bodovne izjednačenosti odlučuje gol-razlika. Gdje Juventus ima +61, a Napoli +45, i stvari su prilično jasne.

Napoli je danas poveo u 25. minuti golom Mertensa. U drugom poluvremenu gledali smo mnogo bolji fudbal gostujuće ekipe. Baseli (Basselli) u 55. minuti izjednačava na 1:1.

Novu prednost Napoliju donosi Hamšik u 71. minuti, a za 2:2 postavlja De Silvestri u 83. minuti.

Kijevo (Chievo) je na Bentegodiju savladao Krotone (Crotone) rezultatom 2:1, a strijelci za domaće su bili Birsa i Stepinski, dok je počasni gol za Krotone djelo Tuminelo (Tumminello) u sudijskoj nadoknadi.

Đenova (Genoa) je u sjajnoj utakmici poražena na svom terenu od Fiorentine, a bilo je 3:2.

Poveli su gosti u 43. minuti golom Benasija (Benassi). Izjednačenje Đenovi donosi Rosi (Rossi) u 64. minuti. Potpuni preokret vidjeli smo u 68. kada Lapadula pogađa za 2:1.

Ipak, u svega tri minute Viola dolazi do preokreta. Prvo je Ejserik (Eysseric) u 77. minuti pogodio za 2:2, a Dabo u 80. za veliku pobjedu Fiorentine.

Treba istaknuti kako je naš reprezentativac Ervin Zukanović zaradio crveni karton u 84. minuti dok je bio klupi za rezervne igrače.

Lacio (Lazio) je na Olimpiku remizirao s Atalantom, a bilo je 1:1.

I konačno Spal je na svom stadionu bio bolji od otpisanog Beneventa, a bilo je 2:0.

Na tabeli je i dalje vodeći Juve, koji ima 91 bod, dok je Napoli drugi sa 85.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.