FK SARAJEVO

Uvijek gađam suprotni ugao

Veća je mogućnost da tako zatresem mrežu nego da gađam bliži ugao, kaže dvostruki strijelac

G. ŠUMAR

6.11.2018

Najbolji napadač kluba s Koševa Mersudin Ahmetović bio je junak 117. vječitog derbija Sarajevo – Željezničar 2:1, koji je odigran na našem najvećem, Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“.

Velika želja

Trećeplasirani strijelac Premijer lige u razgovoru za „Dnevni avaz“, osvrćući se na minuli trijumf u 16. kolu, ističe da su svi na stadionu mogli vidjeti želju izabranika Husrefa Musemića za pobjedom nad gradskim rivalom.

- Dobro smo ušli u utakmicu, postigli gol, ali penal i izjednačenje malo su nas poremetili - kaže Ahmetović i dodaje:

- Ali, smogli smo snage i brzo ponovo meč vratili u našu korist. Mislim da smo u posljednjem vječitom derbiju nagrađeni za prethodna dva-tri derbija, koja smo odigrali dobro, ali nismo došli do punog plijena... Mislim da smo zasluženo pobijedili.

Najbolji napadač kluba s Koševa, a prema mnogim i Premijer lige BiH, uprkos tome što je postigao dva gola, ne želi sebe stavljati u prvi plan.

- Golovi i naša pobjeda plod su igre cijelog tima. Svi smo pokazali da želimo pobjedu, od onih igrača koji su igrali do onih koji su bili na klupi i davali nam podršku. Treba spomenuti čak i one koji nisu bili među 18, tako da je suvišno govoriti o bilo kojem pojedincu - izjavio je skromni Ahmetović, koji je drugi, eurogol, glavom, postigao a la sadašnji šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić.

Stariji navijači kluba s Koševa kažu da je onakve golčine zabijao i Vahidin Musemić...

- Sličan gol postigao sam i u Ugljeviku... Pošto sam u trenutku centaršuta Halida Šabanovića bio po sredini gola (na penalu, op. a.), krenuo sam malo naprijed, jer pretežno gađam suprotni ugao.

Veća je mogućnost da tako zatresem mrežu nego da gađam bliži ugao – objašnjava Ahmetović.

Na pitanje zašto je bordo tim u drugoj polovini drugog poluvremena povukao ručnu, odgovara:

Jedna greška

 - Na poluvremenu smo se dogovorili da ne idemo naprijed, tako da kažem, glavom bez obzira, jer samo jedna greška može promijeniti tok cijele utakmice, bez obzira na to što je Željezničar imao igrača manje. Ispoštovali smo sve ono što nam je trener rekao i zasluženo pobijedili. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.