ITALIJA

Golijada u Rimu: Roma nakon velike borbe savladala Torino, Džeko odigrao cijeli meč

20. kolo Serije A

Italija: Roma savladala Torino. AFP

Avaz.ba

19.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Roma je u okviru 20. kola italijanske Serije A savaldala Torino rezultatom 3:2.

Prvi na meču zaprijetili su gosti u 3. minuti, kada je Iago Falke (Falque), nakon jednog centaršuta, šutirao glavom, ali malo previsoko. Roma je u vodstvo došla u 15. minuti meča. Nikolo Zaniolo (Nicolo) je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i jedan odbijanac unutar šestnaesterca poslao u lijeve rašlje gola gostiju za 1:0.

U 21. minuti zaprijetio je i Manolas kada je snažno šutirao, ali je lopta prozujala blizu lijeve stative. U 33. minuti Salvatore Sirigu napravio je nespretan faul, a nakon konsultacija s VAR-om, sudija je svirao penal za "Vučicu". Siguran s bijele tačke u 34. minuti bio je Aleksandar Kolarov, koji je pogodio za 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena. 

Prvu priliku u nastavku imala je Roma preko našeg Edina Džeke. Dijamant je napravio odličan prvi dodir s loptom i uputio je po podu prema sredini gola, no golman gostiju je sjajnom odbranom zaustavio njegov pokušaj. Nedugo nakon toga, uslijedila je kazna. 

U 51. Tomas Rinkon (Rincon) pokupio je odbijenu loptu i sa ruba šestnaesterca šutirao, Robin Olsen nije mogao sačuvati svoju mrežu i Torino je tako smanjio na 2:1. 

Novi šok za domaćine desio se u 68. minuti. Kristijan Ansaldi (Cristian) pokupio je odbijenu loptu i sa ruba šestnaesterca uputio udarac koji je ušao u donji lijevi ugao gola "Vučice"  za 2:2. Nakon primljenog gola, Roma se ekspresno vratila u meč. 

U 73. minuti Lorenco Pelegrini (Lorenzo Pelegrini) je odlično dodao u šesnaesterac, gdje je loptu primio Stefan El Šaravi (Stephan El Shaarawy), te je zakucao u mrežu gostiju za 3:2. Četiri minute kasnije Edin Džeko je krenuo u solo prodor, prošao je dva braniča i šutirao, ali mu je golman gostiju sjajno odbranio. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata, pa je tako "Vučica" upisala devetu ovosezonsku pobjedu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.