PREMIJER LIGA

Perišić: Želimo treću gostujuću pobjedu

Zeničani optimisti pred ogled 5. kola

Perišić: Odlično odigrao u prve četiri utakmice. D. Jurišić

D. J.

16.8.2019

Nogometaši zeničkog Čelika utakmicu 5. kola Premijer lige sutra igraju u Ugljeviku s ekipom Zvijezde 09. U dosadašnjem dijelu prvenstva Zeničani su ostvarili skor od dvije gostujuće pobjede (Široki Brijeg 1:0, Velež 2:1) te po jedan remi (Sarajevo 0:0) i poraz (Željezničar (0:2) na svom stadionu. 

Ovoljetno pojačanje, igrač veznog reda Marko Perišić ističe da „Crno-crveni“ s optimizmom očekuju današnju utakmicu.

- Iako ostaje žal nakon posljednje utakmice u kojoj smo morali više, mislim da možemo biti zadovoljni otvaranjem sezone. Slijedi gostovanje kod ekipe Zvijezde koje će sigurno biti teško, ali mi ćemo sigurno ići na pobjedu da bismo popravili bodovni saldo - kaže Perišić i dodaje da su misli svih igrača okrenute gostovanju u Ugljeviku.

- Svjesni smo grešaka koje smo napravili u posljednjoj utakmici, znamo šta treba uraditi da bismo se u Zenicu vratili s tri nova boda. Idemo s punim sastavom, svi smo spremni i vjerujem da možemo doći do pobjede – najavljuje Perišić.

Prema najavama, nogometaši Čelika će sutra na Gradskom stadionu u Ugljeviku imati prilično veliku podršku svojih navijača, popularnih „Robijaša“.

Posudbe igrača 

Ajdin Olgun, turski investitor u Čeliku, istu ulogu ima i u ekipi Škupija iz Sjeverne Makedonije. Početkom sezone je put Skoplja na jednogodišnju posudbu s Bilinog polja otišao Marin Jurina, uskoro bi njegovim stopama trebao krenuti i Nermin Hajdarević. 

S druge strane, u Zenicu dolazi defanzivni veznjak Armel Dakouri, koji je u prošlom prvenstvu upisao 28 nastupa za ekipu Škupija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.