UEFA

Upitno i Evropsko prvenstvo u nogometu zbog koronavirusa: Čeferin rekao "ovo je viša sila"

Čeferin: Bez obzira na naše želje i planove, svaki novi dan donosi nove vijesti. Arhiva

Avaz.ba

10.3.2020

Brojni evropski savezi traže od UEFA-e odgodu Eura 2020. za sljedeće ljeto, objavio je "Tuttosport".

Nacionalni savezi prave ogroman pritisak na UEFA-u kako bi mogli uspješno privesti kraju svoje lige. Pritisak se samo povećava, a ideja o odgodi Eura 2020. u UEFA-i se ozbiljno razmatra. 

Navodno, većina saveza traži odgodu Eura 2020. kako bi mogli završiti nacionalna prvenstva. Italijani su u najvećem problemu zbog najvećeg broja oboljelih. Italijanska Serija A sinoć je prekinuta. 

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin protivi se ideji o odgodi Eura 2020., koje bi se prvi put u historiji i trebalo igrati u 12 gradova Evrope od 12. juna do 12. jula. 

Bez obzira na naše želje i planove, svaki novi dan donosi nove vijesti i postoji sve veća opasnost da dođe do odgode. Ovo je viša sila - rekao je Čeferin. 

Inače, u Evropi je situacija dramatična. Zbog toga UEFA razmatra opciju odgode utakmica Lige prvaka nakon odigravanja osmine finala takmičenja (utakmice su na rasporedu danas i sutra, dijelom pred praznim tribinama).

Čeferin: Bez obzira na naše želje i planove, svaki novi dan donosi nove vijesti i postoji sve veća opasnost da dođe do odgode. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.