NAGRADE

U Bajernu bijesni na Francuze: To nije pošteno

Nisu trebali odustati

Levandovski: Odlična sezona. Arhiv

Avaz Sport

28.7.2020

Prvi put od osnivanja 1956. ove godine neće se dodijeliti Zlatna lopta France Footballa.  Svoju odluku Francuzi su objasnili time što, po njima, u ovoj isprekidanoj i čudnoj sezoni ne mogu postaviti poštene i jednake kriterije za sve kandidate, piše Goal.com. 

Takvim objašnjenjem nisu zadovoljni u Bajernu. Direktor bavarskog giganta Karl-Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge) krizirao je tu odluku, smatrajući da je nagradu ove sezone zaslužio njihov Robert Levandovski (Lewandowski). 

- Levandovski igra možda u najbolje u karijeri. Nažalost, France Football otkazao je Zlatnu loptu, zbog čega baš i nismo sretni. To nije pošteno - ne samo prema Bajernu nego i Robertu, koji je mogao osvojiti.  Vjerujem da je bilo moguće dodijeliti nagradu za najboljeg na svijetu u godini u kojoj je sezona, osim u Francuskoj, odigrana do kraja, smatra Rumenige. 

Levandovski je ove sezone zabio 34 gola u 31 bundesligaškoj utakmici te je izjednačio rekord legendarnog Gerda Milera (Muller) osvojivši tu titulu treći put zaredom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.