BARCELONA

Otkriveno šta je Kuman rekao Mesiju: Nakon toga nije bilo povratka!

Iskreni razgovor navodno je uvjerio Mesija da je vrijeme da napusti klub. Arhiv

Avaz Sport

26.8.2020

Lionel Mesi (Messi) napušta Barcelonu, najbolji nogometaš u historiji katalonskog diva odlazi nakon 34 naslova, 634 gola, čak 737 utakmica. Kopaju se detalji, traže se "mrvice", razlog koji je presudio, a možda ga je iskopao argentinski "Diario Ole", a prenosi "Daily Mail".

Naime, uoči susreta Mesija i novog trenera Ronalda Kumana (Koeman), Argentinac mu je poslao poruku u kojoj je "više izvan kluba nego unutra". Nakon toga su odradili polusatni razgovor nakon kojeg, prema izvoru, više nije bilo povratka.


- Gotovo je s tvojim privilegijama u svlačionici, u ekipi. Treba gledati klub, a ne pojedinca. Neću biti fleksibilan, jer ekipe je na prvom mjestu, navodno je Kuman poručio Mesiju tokom razgovora.


Epilog je poznat, nekoliko sati kasnije poslan je sad već najpoznatiji "faks" na svijetu.

- Iskreni razgovor navodno je uvjerio Mesija da je vrijeme da napusti klub, zaključuje argentinski izvor.


Nakon dramatičnog poteza uslijedio je domino-efekt, veliki je pritisak na predsjedniku Barcelone i traži se ostavka, a i oni koji su čvrsto planirali budućnost u klubu sad su voljni - pregovarati. Lokomotiva kluba odlazi, čini se da je klub na prekretnici. Najveće "provjetravanje svlačionice" zadnjih godina, Suarez, Rakitić, Umtiti, Vidal, Mesi, a tu možda i nije kraj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.