LIGA PRVAKA

Kovalčuk: Nakon prvog gola plašili smo se sami sebe

U suštini, sve je bilo teško

Bolji protivnik nije ostao u kvalifikacijama za Ligu prvaka. FK Sarajevo

Avaz Sport

27.8.2020

Trener Dinamo Bresta Sergej Kovalčuk (Sergey Kovalchuk) izjavio je da je njegov tim odigrao jako težak meč protiv Sarajeva, u 2. pretkolu Lige prvaka.

- Bio je to vrlo težak meč u kojem je, u principu, emotivna komponenta donijela plasman dalje našem timu, a posebno se to vidjelo na kraju meča, rekao je Kovalčuk te dodao: 


- U suštini, sve je bilo teško. Željeli smo silno prolazak dalje, ali nije sve išlo kako treba. Nakon prvog gola, dvadesetak minuta nakon toga plašili smo se sami sebe. U nastavku smo postigli gol i emocije su krenule. Hvala Bogu da je sve završeno kako treba.

Na nesreću, kako kaže, nije uvijek rani gol plus. 


- Okrenulo se tako da smo se ponijeli suprotno od očekivanog i mnoge stvari nisu išle kako treba. Pravili smo greške koje su dovele do toga da Sarajevo osjeća kako može igrati. Nažalost, to se dogodilo i izjednačili su, pa se utakmica pretvorila u tešku za nas, analizira Kovalčuk.

Svjestan je da se sve moglo krenuti i na drugu stranu.

- Jasno je da smo igrali kod kuće i morali smo agresivno ući u oba poluvremena. Danas smo uspjeli, ali nećemo uvijek. U svakom slučaju, želja je bila da krenemo agresivno i pogodimo odmah. Sarajevo i Astana se razlikuju. Igrači bh. tima su u dobroj formi, igraju već svoju ligu, a igrali su kvalifikacije u Ligi prvaka. Razlikuju se timovi, iako i jedni i drugi imaju kvalitetne ekipe, zaključio je Kovalčuk.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.