TUZLA CITY

Bašić uprkos problemima optimista: Imamo dovoljno širok roster da iznesemo duel sa Sarajevom

Ovo je za nas utakmica istine

Bašić: Imamo mnogo problema sa povredama. Tuzla City

Piše: G. Š.

6.11.2020

Fudbaleri Tuzla Cityja u nedjelju dočekuju Sarajevo, u okviru 14. kola Premijer lige BiH.


- Nešto više od 14-15 dana sam sa ekipom, a u tom periodu imali smo tri utakmice u kojima smo ostvarili dvije pobjede i remi... - rekao je trener Tuzla Cityja Nermin Bašić i dodao:


- Imamo mnogo problema sa povredama uoči utakmice sa Sarajevom. Od ranije su povrijeđeni Džafić, Muminović i Kojić, a također, problema sa povredom imaju i Ubiparip, Kostić i Crnkić. Zbog žutih kartone ne može igrati Đerić... Znamo da i Sarajevo ima probleme sa kartoniranim i povrijeđenim igračima, ali mi možda imamo i veće probleme od njihovih.

Ističe da je Sarajevo ekipa koja ove godine oborila sve rekorde.


- Ne znam kad su posljednji put izgubili utakmicu. Vidi se jedna hemija, odnosi su dobri... Kad spominjem Sarajevo, mislim na sistem kompletnog kluba u posljednje tri-četiri godine. Imaju strašan posjed lopte, sa strašnim kreativcima i individualcima koji su na top nivou i daju vrhunske performanse. Sarajevo ima jako dobar i kreativan posjed lopte, dobro se kreće i jako je opasno iz svih pozicija sa kojih napada, analizira trener Tuzla Cityja, te otkriva:


- Naša igra je jako bitna. Ovo je za nas utakmica istine. Ona će nas odvesti negdje. Smatram da je jako bitna, voljni momenat je bitan od prve minute... Trebaju nam tri boda da se konačno pomaknemo na tabeli i da ekipa dobije svoju stvarnu sliku... Znam da ova ekipa može mnogo i nadam se da ćemo već u nedjelju to pokazati. Bez obzira na povrede, imamo dovoljno širok roster da ovo iznesemo. Ako budemo pravi kao protiv Krupe, nadam se pravom rezultatu - zaključio je Bašić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.