ITALIJA

Ibrahimović večeras u konkurenciji protiv Torina

Povrijedio se još 22. novembra protiv Napolija

Večeras bi trebao ponovo na teren. Arhiv

F. Mutevelić

9.1.2021

Vijest koja dolazi sa Apenina obradovala je navijače Milana. Naime, Zlatan Ibrahimović se nalazi u konkurenciji za tim, u večerašnjoj utakmici protiv Torina na San Siru. (20:45 sati)

Šveđanin je doživio povredu još 22. novembra protiv Napolija i očekivalo se da neće biti u sastavu ni za meč sa Bikovima, ali se to ipak dogodilo. Ovo će mu biti prvi put od okršaja sa Napolitancima da će se naći u protokolu za meč.

Uz Ibrahimovića na spisku igrača za ovaj meč našao se i Hakan Čalhanoglu (Calhanoglu), koji je povredio skočni zglob protiv Juventusa u srijedu i strahovalo se da neće biti dostupan za ovaj meč, ali se i on uspješno oporavio.

Situacija u ekipi Stefana Piolija (Piolli) još uvijek je daleko od idealne s obzirom da su van konkurencije zbog povreda Aleksis Selemakers (Alexis Saelemakers), Ismael Benaser (Bennacer) i Mateo Gabija, dok su Ante Rebić i Rade Krunić bili pozitivni na Kovid.

Povratak švedskog nogometaša mogao bi značiti da "Rosoneri" računaju na njega i za meč nokaut faze Lige Evrope u kome se Milan sastaje sa Crvenom Zvezdom.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.